Objavljeno: 17.5.2022.

Općinski načelnik primio učenika Elmedina Karića

Danas je u svom uredu Općinski načelnik Boris Marjanović primio Elmedina Karića, učenika  trećeg razreda Mješovite srednje škole ’’Vitez’’,odsjek- Elektrotehničar računarstva i informatike.
 
Prijemu su nazočili i i direktorica škole Halima Alšamali,Predsjednik općinskog vijeća Hidajet Sivro i Pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac.
 
Povod prijema je uspjeh učenika Elmedina Karića na devetom državnom takmičenju  srednjoškolaca u poduzetništvu pod nazivom’’Munja Business Challenge’’.
Elmedin je sa svojim timom osvojio prvo mjesto i tako stekao priliku da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na balkanskom prvenstvu koje će se održati krajem petog mjeseca.
Timovi su imali zadatak da osmisle biznis proizvod ili uslugu koja se temelji na recikliranju ili /i ponovnom korištenju otpadaka od hrane,s kojima se stvara nova vrijednost.
Biznis je morao biti profitabilan ali i izvodiv u Bosni i Hercegovini.
 
Općinski načelnik i predsjednik općinskog vijeća su iskazali podršku ovom mladom  srednjoškolcu i u znak pažnje uručili  su mu  skromni poklon te poželjeli sreću i uspjeh na balkanskom prvenstvu i u daljnjem školovanju.
 
 
 
 
                                                                            Služba za društvene djelatnosti