Objavljeno: 22.7.2016.

Održane Sportske igre mladih u Vitezu

Danas, 22.7.2016.godine su u Vitezu, u Sportskoj dvorani, održane šeste BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za dječake i djevojčice u Bosni i Hercegovini. Mališani su imali priliku takmičiti se u fudbalu, košarci i odbojci na pijesku u dvije kategorije, 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi i sve je proteklo u fer i sportskom ponašanju. U saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ovu godinu promovišu projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva, te učenju o fer ponašanju među mališanima.
 Mališane je u Sportskoj dvorani posjetio i načelnik Općine Vitez, gospodin Advan Akeljić, koji se zahvalio organizatorima Igara ali i naglasio važnost manifestacije za Vitez.
„Igre su za našu Općinu jako pozitivna priča te način da se mališani i tokom raspusta druže, zabavljaju i takmiče. Kontinuirano povećanje broja učesnika unutar Općine Vitez zapravo najbolje govori koliko su Sportske igre mladih zapravo bitne za našu djecu. Učesnicima želim puno zdravlja, sreće, zabave i druženja, a neka najbolji pobijede te predstave na najbolji način naš grad na finalnom takmičenju“ rekao je načelnik Općine Vitez, Advan Akeljić.
Takmičenja su počela Poli CUP-om, takmičenjem u fudbalu za kategoriju 2005. godište i mlađi gdje su laskavu titulu najboljih te plasman na finalno takmičenje u Sarajevu izborili dječaci iz ekipe „Izvor mladosti 1“ iz Kruščice kod Viteza.
„Pobijedili smo danas na Poli CUP-u i jedva čekamo da idemo u Sarajevo na finale i nadamo se dobrom plasmanu“ istakao je Admir Zukan, kapiten ekipe „Izvor mladosti 1“. Vitežani su se pokazali i kao odlični košarkaši a kao najbolji na Bosnalijek CUP-u, u uličnoj košarci, pokazali su se iz ekipe „Viktorijini anđeli“ u ženskoj kategoriji, te „OKK Vitez“ u muškoj kategoriji. Ove dvije ekipe će imati priliku odmjeriti snage sa mališanima iz 30 bh. gradova na finalnom takmičenju u Sarajevu.
„Super smo se zabavili danas na Igrama. Uspjele smo savladati naše protivnice te pobijediti na Bosnalijek  CUP-u u uličnoj košarci i plasirati se na finale“ istakla je Sara Pinjo, članica ekipe „Viktorijini anđeli“. U odbojci na pijesku, plasman na veliko finale ostvarile su Emina Arslanagić i Nudžejma Hajrić.
Takmičenja u Vitezu završena su Coca-Cola CUP-om, fudbalskom takmičenju u kategoriji 2001. godište i mlađi gdje su plasman na finale ostvarili dječaci iz ekipe „Doktori“ iz Zenice.
Pokrovitelj Igara u Vitezu je Općina Vitez, a specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH.

Ostale vijesti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez

28.7.2021.   Obavijest o prestanku snabdijevanja pitkom vodom