Objavljeno: 22.7.2016.

Održane Sportske igre mladih u Vitezu

Danas, 22.7.2016.godine su u Vitezu, u Sportskoj dvorani, održane šeste BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za dječake i djevojčice u Bosni i Hercegovini. Mališani su imali priliku takmičiti se u fudbalu, košarci i odbojci na pijesku u dvije kategorije, 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi i sve je proteklo u fer i sportskom ponašanju. U saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ovu godinu promovišu projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva, te učenju o fer ponašanju među mališanima.
 Mališane je u Sportskoj dvorani posjetio i načelnik Općine Vitez, gospodin Advan Akeljić, koji se zahvalio organizatorima Igara ali i naglasio važnost manifestacije za Vitez.
„Igre su za našu Općinu jako pozitivna priča te način da se mališani i tokom raspusta druže, zabavljaju i takmiče. Kontinuirano povećanje broja učesnika unutar Općine Vitez zapravo najbolje govori koliko su Sportske igre mladih zapravo bitne za našu djecu. Učesnicima želim puno zdravlja, sreće, zabave i druženja, a neka najbolji pobijede te predstave na najbolji način naš grad na finalnom takmičenju“ rekao je načelnik Općine Vitez, Advan Akeljić.
Takmičenja su počela Poli CUP-om, takmičenjem u fudbalu za kategoriju 2005. godište i mlađi gdje su laskavu titulu najboljih te plasman na finalno takmičenje u Sarajevu izborili dječaci iz ekipe „Izvor mladosti 1“ iz Kruščice kod Viteza.
„Pobijedili smo danas na Poli CUP-u i jedva čekamo da idemo u Sarajevo na finale i nadamo se dobrom plasmanu“ istakao je Admir Zukan, kapiten ekipe „Izvor mladosti 1“. Vitežani su se pokazali i kao odlični košarkaši a kao najbolji na Bosnalijek CUP-u, u uličnoj košarci, pokazali su se iz ekipe „Viktorijini anđeli“ u ženskoj kategoriji, te „OKK Vitez“ u muškoj kategoriji. Ove dvije ekipe će imati priliku odmjeriti snage sa mališanima iz 30 bh. gradova na finalnom takmičenju u Sarajevu.
„Super smo se zabavili danas na Igrama. Uspjele smo savladati naše protivnice te pobijediti na Bosnalijek  CUP-u u uličnoj košarci i plasirati se na finale“ istakla je Sara Pinjo, članica ekipe „Viktorijini anđeli“. U odbojci na pijesku, plasman na veliko finale ostvarile su Emina Arslanagić i Nudžejma Hajrić.
Takmičenja u Vitezu završena su Coca-Cola CUP-om, fudbalskom takmičenju u kategoriji 2001. godište i mlađi gdje su plasman na finale ostvarili dječaci iz ekipe „Doktori“ iz Zenice.
Pokrovitelj Igara u Vitezu je Općina Vitez, a specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH.

Ostale vijesti

22.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

17.5.2019.   Potpisani ugovori o stipendiranju

17.5.2019.   Javni pozivi Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

17.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

15.5.2019.   JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA

13.5.2019.   J A V N I O G L A S za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez

13.5.2019.   Obavijest za poljoprivredne proizvođače

10.5.2019.   Obavijest o mogućim velikim vodama za dane 12.-16.05.2019

9.5.2019.   OBAVIJEST o potpisivanju Ugovora o stipendiranju

10.5.2019.   ODLUKA O KONAČNOJ RANG LISTI OPĆINSKIH STIPENDISTA ZA ŠKOLSKU 2018./2019. GODINU

7.5.2019.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos

6.5.2019.   ODLUKA o izboru kandidata za dodjelu plastenika

30.4.2019.   Zahvala za suradnju na proslavi Dana općine Vitez

30.4.2019.   U organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, pobjednik na 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice – KK „Star“ Fojnica!

30.4.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za javnu raspravu o temama predstojećeg javnog poziva za organizacije civilnog društva koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez