Objavljeno: 4.8.2016.

Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za Najbolju poslovnu ideju

U kabinetu načelnika općine Vitez  Advana Akeljića danas je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za najbolju poslovnu ideju . Općina Vitez  je u  maju mjesecu raspisala Javni poziv za odabir korisnika „Grant sredstava“  za najbolju poslovnu ideju, na koji su se mogli prijaviti budući mladi poduzetnici sa prebivalištem na području općine Vitez.
Pravo učešća imala su sva fizička lica, pojedinačno  ili u grupi, starosne dobi od 18 do 40 godina,  koji su imali zanimljivu poslovnu ideju i koji su je željeli realizovati kroz započinjanje svog poslovnog poduhvata.
Po okončanju Javnog poziva oformljena je komisija koju je sačinjavao predstavnik općine Vitez i tri ugledna privrednika. A listu uspješnih kandidata sačinjavaju sljedeći korisnici:
Marko Jukić – „Korištenje web aplikacije i mobitela za online kupovinu autobusnih karata“.
Zehra Delić – „Tradiocionalni obrt, stolarski proizvodi“.
Matea Petrović – „Izrada sistema navodnjavanja kap po kap“.


Iz budžeta općine Vitez sa stavke „poticaj privredi“ izdvojen je  iznos od 21.000,00 KM, koji će biti raspodijeljen korisnicima, a budući mladi poduzetnici će odobrena sredstva moći koristiti u narednih godinu dana.

Ovo  je bila  prilika za mlade i vrijedne ljude sa dobrim poduzetničkim idejama da iste testiraju na tržištu, te svakako da ostvare  veoma dobre rezultate. Na poduzetništvo su se odlučili kako kažu iz mnogo razloga, neki jer nemaju više izbora na tržištu rada, drugi jer imaju ideju i san koji žele realizirati. Bez obzira na  razlog, ako je ideja dobro osmišljena, te prezentirana pravim ljudima i razvijena u adekvatnom okruženju, uspjeh može doći u svakom periodu.