Objavljeno: 16.8.2016.

Ekipe iz Viteza otputovale u Sarajevo na Sportske igre mladih

Ispred Sportske dvorane u Vitezu danas su za Sarajevo ispraćene ekipe Izvor mladosti , Viktorijini anđeli, te OKK Vitez, koji će učestvovati na Sportskim igrama mladih,  a nakon što su odnijeli laskave titule najboljih na takmičenju održanom u Vitezu.
Ovo je jedna pozitivna priča, te način da se mališani i tokom raspusta druže, zabavljaju i takmiče. Kontinuirano povećanje broja učesnika unutar Općine Vitez zapravo najbolje govori koliko su Sportske igre mladih zapravo bitne za našu djecu.
Na ovogodišnjim igrama mladih  učestvovati će više od 1.800 djevojčica i dječaka iz svih dijelova naše zemlje. 
Takmičenja će se održavati na sportskim terenima dvorane „Ramiz Salčin“ Mojmilo, Gimnazije Dobrinja – V Gimnazije, ispred Sarajevo City Centra te na sportskim terenima u Halilovićima.
Mališani će u dvije smjene finala imati priliku odmjeriti snage u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, šahu, atletici te igri između dvije vatre, a svi oni koji pobijede na finalnom takmičenju u Sarajevu, učestvovat će na Međunarodnom takmičenju Igara u Splitu. 

Našim ekipama  želimo puno zdravlja, uspjeha, sreće, zabave i druženja, te da na najbolji način predstave naš grad na finalnom takmičenju i ostvare najbolje rezultate.