Objavljeno: 26.9.2016.

Kratki film „Neki novi klinci“ na najvećem online filmskom festivalu

Početkom ovog mjeseca kratki igrani film „Neki novi klinci“ je izabran na najveći online filmski festival pod nazivom "IndieWise". Festival je pokrenuo Bahamski redatelj i poduzetnik Jarrod Knowles s namjerom da svima omogući gledanje nezavisnih filmkih ostvarenja niskog budžeta, da se takmiče, te na kraju dobiju objektivan feedback od kolega iz svijeta filma.
Film „Neki novi klinci“ je nominovan za nagrade u 6 kategorija za mjesec septembar( Najbolji kratki film, Najbolji film na stranom jeziku, Najbolja kinematografija, Najboolji glumac, Najbolji scenarij i Najbolji redatelj),  a  krajem mjeseca ćemo saznati da li su mladi filmaši osvojili jednu od tih nagrada.
 
Ovom prilikom Vas pozivamo da se registrujete na web stranicu 
www.getindiewise.com i glasate za kratki film „Some New Kids“  tako što ćete nakon gledanja filma reći koje je emocije film iz vas izvukao, dodjeliti ocjene i nominovati film u nekoj od kategorija.
 
Bio sam presretan kada sam dobio mail s pozitivnim odgovorom od organizatora festivala. Film je konstantno odbijan od domaćih festivala, što i shvaćam zbog konzervativnosti naše sredine ali i teme koju sam obradio. Evo, u Americi smo prošli što znači da smo napravili nešto dobro. Sada se samo nadati da će nas iduće godine pozvati u Miami na „live event“.  Ovo je dokaz da našem gradu pod hitno treba filmsko udruženje kako bi nastavili učiti i razvijati ozbiljnije projekte jer kinematografija je jedan od najboljih promotora neke države, kazao je scenarist filma Darijo Bošnjak.