Objavljeno: 9.12.2016.

Održana prezentacija dokumentarnih filmova sa Viva film festivala

U zgradi HKD“Napredak“ Vitez u okviru kulturnog četvrtka pred znatiželjnim učenicima osnovne škole, prijateljima i poklonicima filmske umjetnosti prikazano je sedam dokumentarnih filmova sa Viva film festivala 2016.
 

  1. THE SALT MAN / Čovjek od soli Iran, Syed Sajad Moosavi, trajanje 17'

  2. IT WENT WELL / Poša' nam je alavija, Croatia, Maja Bošković / Renata Lučić, trajanje 18'

  3. UNESCO, CITIES WE LOVE / UNESCO, gradovi koje volimo,Spain, Hervé Tirmarche, trajanje 10'

  4. NATURE NEEDS YOU / Priroda te treba, Australia, Mark Pearce, trajanje 10'

  5. SIBENIK-KNIN COUNTY: WAINTING FOR YOU / Šibensko-kninska županija: čekamo na vas, Croatia, Ivan Perić, trajanje 5'

  6. THE WAY OF LIFE / Način života, Spain, Ana Maria Carrasco Munoz 4.30 '

  7. DALMATIA ULTRA TRAIL / Dalmacija Ultra Trail,Croatia, Ivan Perić trajanje 5'

 
Nazočne su pozdravili i zahvalili na dolasku Marija Grabovac, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Općine Vitez kao organizator događaja i Zoran Kupreškić, predsjednik HKD“Napredak“ Vitez. Osnovne informacije o filmovima koji su prikazani kao i ideju festivala predstavio je  Ratko Orozović, filmski reditelj.
No, ova priča ne završava na tome, nego se nastavlja kroz naredna tri dana sa filmskim radionicama u kojima će mladi kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvoriti dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Teme proizlaze iz životnih situacija koje ih okružuju, problemima, samoopažanja i mašte. Radionice će se održati u zgradi općine (petak, subota i nedjelja).
Vjerujemo da je ovo samo početak suradnje sa ekipom iz Udruženja“Viva“ koja može prerasti u jednu lijepu priču kojoj se općina Vitez raduje.