Objavljeno: 5.3.2016.

MANIFESTACIJOM “MOJOJ DRAGOJ BIH” VITEŠKI PREPOROD OBILJEŽIO DAN NEZAVISNOSTI BiH

Dana 01.03.2016.(utorak) u prepunoj sali OD"Behar" u Starom Vitezu održana je kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom "Mojoj dragoj BiH". Organizator manifestacije bila je BZK"Preporod" Vitez koja je ovim događajem obilježila jedan od najvažnijih datuma u historiji naše države.
Program su u potpunosti izveli i realizovali članovi i članice sekcija koje djeluju u okviru BZK"Preporod" Vitez. Manifestacija je iskorištena i za dodjelu nagrada za najbolji literarni rad na temu "Mojoj dragoj domovini" u okviru literarnog konkursa koji BZK"Preporod" Vitez već treću godinu za redom realizuje u saradnji s OŠ"Vitez" Vitez i OŠ"Dubravica"Preočica-Vitez pa su tako nagrade od po 50,00 KM dobile učenice Maida Muratović i Meliha Sarajlić.

Kao organizator BZK"Preporod" Vitez se zahvaljuje općini Vitez i općinskom načelniku gosp.Advanu Akeljiću na finansijskoj pomoći a svakako i OD"Behar" Stari Vitez, DVD Stari Vitez i Policijskoj stanici Vitez na tehničkoj pomoći u realizaciji manifestacije.


Posebne čestitke upućujemo našim članicama i članovima koji su pripremili i izveli vrhunski kulturno-umjetnički program.
 
 
Izvor : BZK“Preporod“ Vitez
Vitez, 02.03.2016.