Objavljeno: 7.2.2017.

Proglašeni najbolji sportaši Kantona Središnja Bosna

U organizaciji Sportskog saveza Kantona Središnja Bosna u petak navečer,3.2. 2017.godine u prepunoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu,održana je manifestacija ''Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2016.godinu''.
Izabrani su najbolji, kako pojedinci tako i ekipe u raznim sportskim kategorijama.
Sve nazočne pozdravili su predsjednik Kantonalnog sportskog saveza Mirsad Ibrišimbegović,Marija Grabovac u ime domaćina općine Vitez, te ministrica u Vladi Kantona Središnja Bosna Katica Čerkez.
Pored brojnih sportaša ovoj večeri nazočili su i predstavnici kulturnog, gospodarskog i političkog života  Kantona i Federacije BiH.
 
Najbolji sportaši Srednjobosanske županije za 2016. godinu  su  Tarik Abdibegović, član TK „KWON“ iz Donjeg Vakufa i Amina Kahrimanović, članica Judo kluba „Travnik“, u pojedinačnim sportovima i Tony Livančić, kapetan premijerligaša NK Vitez, te Merima Mešić, kapetanica novog premijerligaša ŽNK Iskra iz Bugojna u ekipnim sportovima.
 
Izabrani su i najbolji, pojedinci i ekipe, u ostalim sportskim kategorijama.
Titulom najboljih u juniorskoj konkurenciji u pojedinačnim sportovima okitili su se Nedim Bektaš, član KK Mladost iz Viteza i Amina Tahirović, iz KK Travnik, te Eldar Omerinović, NK Iskra iz Bugojna i Anđela Strukar, Odbojkaški klub Vitez.
U juniorskoj muškoj konkurenciji najbolja je momčad NK Iskra iz Bugojna, a u ženskoj Odbojkaški klub Vitez.
Kadeti su Munib Dedović, KK Mladost Vitez i Dora Ćosić STK CM Vitez, u pojedinačnim sportovima, te Enes Palić NK Iskra i Emka Bašić, Ženski nogometni klub Iskra iz Bugojna.
U ekipnoj konkurenciji najbolji kadeti su NK Iskra, dok u ženskoj konkurenciji nije proglašena najbolja ekipa jer nije bilo dovoljno nominacija.
Titulom najboljeg trenera u ekipnim sportovima okitio se Nermin Bašić, NK Metalleghe iz Jajca, a u pojedinačnim sportovima, Adnan Arnautović, trener Karate kluba Travnik.
Također,i ove godine birani su najbolji u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem, a titule najboljih pripale su Nihadu Orhanu, šahisti iz Bugojna i Ajši Zećević, u pikadu u pojedinačnim sportovima, te Abduselamu Kici iz Kluba sjedeća odbojka iz Bugojna.
Za 2016. priznanjem „najbolji sportski novinar“, okitio se Samir Mlaćo, iz Bugojna, a priznanje za životno djelo, dodijeljeno je Fadilu Mešanu, istaknuti sportaš, sportski trener, sportski publicist…iz Travnika. Istaknutim i dugogodišnjim sportskim radnicima i sportskim kolektivima, uručene su i brončane, srebrene i zlatne plakete a dobili su ih: Ivan Frljić iz Viteza, predsjednik NS Srednjobosanske županije, Josip Stojak, Judo klub Vitez, Hamdija dr. Mimarević, planinarstvo iz Donjeg Vakufa, NK Vlašić Turbe i Iskra Bugojno u povodu 90, odnosno 70 godina postojanja i vrijednog i uspješnog rada.
Zabavni dio programa upotpunili su članovi Vokalne skupine Viteški akordi, BZK"Preporod"Vitez i HKD "Napredak"Vitez .Služba za društvene djelatnosti

 

Ostale vijesti

23.9.2021.   Poziv na javnu raspravu - izdavanje prethodne vodne suglasnosti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez