Objavljeno: 7.2.2017.

Proglašeni najbolji sportaši Kantona Središnja Bosna

U organizaciji Sportskog saveza Kantona Središnja Bosna u petak navečer,3.2. 2017.godine u prepunoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu,održana je manifestacija ''Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2016.godinu''.
Izabrani su najbolji, kako pojedinci tako i ekipe u raznim sportskim kategorijama.
Sve nazočne pozdravili su predsjednik Kantonalnog sportskog saveza Mirsad Ibrišimbegović,Marija Grabovac u ime domaćina općine Vitez, te ministrica u Vladi Kantona Središnja Bosna Katica Čerkez.
Pored brojnih sportaša ovoj večeri nazočili su i predstavnici kulturnog, gospodarskog i političkog života  Kantona i Federacije BiH.
 
Najbolji sportaši Srednjobosanske županije za 2016. godinu  su  Tarik Abdibegović, član TK „KWON“ iz Donjeg Vakufa i Amina Kahrimanović, članica Judo kluba „Travnik“, u pojedinačnim sportovima i Tony Livančić, kapetan premijerligaša NK Vitez, te Merima Mešić, kapetanica novog premijerligaša ŽNK Iskra iz Bugojna u ekipnim sportovima.
 
Izabrani su i najbolji, pojedinci i ekipe, u ostalim sportskim kategorijama.
Titulom najboljih u juniorskoj konkurenciji u pojedinačnim sportovima okitili su se Nedim Bektaš, član KK Mladost iz Viteza i Amina Tahirović, iz KK Travnik, te Eldar Omerinović, NK Iskra iz Bugojna i Anđela Strukar, Odbojkaški klub Vitez.
U juniorskoj muškoj konkurenciji najbolja je momčad NK Iskra iz Bugojna, a u ženskoj Odbojkaški klub Vitez.
Kadeti su Munib Dedović, KK Mladost Vitez i Dora Ćosić STK CM Vitez, u pojedinačnim sportovima, te Enes Palić NK Iskra i Emka Bašić, Ženski nogometni klub Iskra iz Bugojna.
U ekipnoj konkurenciji najbolji kadeti su NK Iskra, dok u ženskoj konkurenciji nije proglašena najbolja ekipa jer nije bilo dovoljno nominacija.
Titulom najboljeg trenera u ekipnim sportovima okitio se Nermin Bašić, NK Metalleghe iz Jajca, a u pojedinačnim sportovima, Adnan Arnautović, trener Karate kluba Travnik.
Također,i ove godine birani su najbolji u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem, a titule najboljih pripale su Nihadu Orhanu, šahisti iz Bugojna i Ajši Zećević, u pikadu u pojedinačnim sportovima, te Abduselamu Kici iz Kluba sjedeća odbojka iz Bugojna.
Za 2016. priznanjem „najbolji sportski novinar“, okitio se Samir Mlaćo, iz Bugojna, a priznanje za životno djelo, dodijeljeno je Fadilu Mešanu, istaknuti sportaš, sportski trener, sportski publicist…iz Travnika. Istaknutim i dugogodišnjim sportskim radnicima i sportskim kolektivima, uručene su i brončane, srebrene i zlatne plakete a dobili su ih: Ivan Frljić iz Viteza, predsjednik NS Srednjobosanske županije, Josip Stojak, Judo klub Vitez, Hamdija dr. Mimarević, planinarstvo iz Donjeg Vakufa, NK Vlašić Turbe i Iskra Bugojno u povodu 90, odnosno 70 godina postojanja i vrijednog i uspješnog rada.
Zabavni dio programa upotpunili su članovi Vokalne skupine Viteški akordi, BZK"Preporod"Vitez i HKD "Napredak"Vitez .Služba za društvene djelatnosti