Objavljeno: 8.2.2017.

Posjeta Bože Petrova općini Vitez

Predsjednik Sabora Božo Petrov i najviši dužnosnici BiH suglasili u Sarajevu kako je u interesu obiju zemalja jačati međusobnu suradnju i stabilnost u regiji te da unutarnje probleme u BiH treba rješavati dogovorom u interesu jednakopravnosti tri konstitutivna naroda. Petrov je zanijekao da je u razgovoru s predsjedateljem Vijeća ministara kazao da Hrvatska ne podržava dodatni entitet jer to pitanje uopće nije niti spominjao.

Petrov predvodi saborsko izaslanstvo u dvodnevnom službenom posjetu BiH. Članovi izaslanstva, u kojemu su i Miro Kovač i Joško Klisović, predsjednik i potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, te voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-BiH u Saboru Zlatko Hasanbegović, nakon Sarajeva posjetili su Vitez.

 

Tamo su susreli s načelnikom općine Tomislavom Bošnjakom-Matićem i gospodarstvenicima iz tog kraja. Razgovaralo se o tome kako pospješiti gospodarsku suradnju te nastaviti s ulaganjima Hrvatske u taj kraj.

“Drago mi je da sam u Vitezu zbog onoga što danas predstavlja Vitez kao jedna od najrazvijenijih općina u BiH čemu je veliki doprinos sigurno dalo i hrvatsko lokalno stanovništvo. A osim toga nadam se da će svojim primjerom pokazati kako se može graditi suživot”, izjavio je tom prilikom Božo Petrov.

Načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić ocijenio je kako je suradnja između Hrvatske i BiH u turbulentnim vremenima od izuzetne važnosti za obje zemlje.

“Ako se držimo zajedno, bit će nam lakše u budućnosti. Hrvatska je jedan od najvećih ulagača u BiH. Dosta hrvatskih tvrtki rade u BiH, a i bh. tvrtke izvoze u Hrvatsku, tako da je suradnja u svakom slučaju obostrana i višestruka – naglasio je načelnik općine Vitez Bošnjak-Matić.

 

Izvor: www.vitez.info