Objavljeno: 8.2.2017.

Posjeta Bože Petrova općini Vitez

Predsjednik Sabora Božo Petrov i najviši dužnosnici BiH suglasili u Sarajevu kako je u interesu obiju zemalja jačati međusobnu suradnju i stabilnost u regiji te da unutarnje probleme u BiH treba rješavati dogovorom u interesu jednakopravnosti tri konstitutivna naroda. Petrov je zanijekao da je u razgovoru s predsjedateljem Vijeća ministara kazao da Hrvatska ne podržava dodatni entitet jer to pitanje uopće nije niti spominjao.

Petrov predvodi saborsko izaslanstvo u dvodnevnom službenom posjetu BiH. Članovi izaslanstva, u kojemu su i Miro Kovač i Joško Klisović, predsjednik i potpredsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, te voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-BiH u Saboru Zlatko Hasanbegović, nakon Sarajeva posjetili su Vitez.

 

Tamo su susreli s načelnikom općine Tomislavom Bošnjakom-Matićem i gospodarstvenicima iz tog kraja. Razgovaralo se o tome kako pospješiti gospodarsku suradnju te nastaviti s ulaganjima Hrvatske u taj kraj.

“Drago mi je da sam u Vitezu zbog onoga što danas predstavlja Vitez kao jedna od najrazvijenijih općina u BiH čemu je veliki doprinos sigurno dalo i hrvatsko lokalno stanovništvo. A osim toga nadam se da će svojim primjerom pokazati kako se može graditi suživot”, izjavio je tom prilikom Božo Petrov.

Načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić ocijenio je kako je suradnja između Hrvatske i BiH u turbulentnim vremenima od izuzetne važnosti za obje zemlje.

“Ako se držimo zajedno, bit će nam lakše u budućnosti. Hrvatska je jedan od najvećih ulagača u BiH. Dosta hrvatskih tvrtki rade u BiH, a i bh. tvrtke izvoze u Hrvatsku, tako da je suradnja u svakom slučaju obostrana i višestruka – naglasio je načelnik općine Vitez Bošnjak-Matić.

 

Izvor: www.vitez.info

Ostale vijesti

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama

29.5.2019.   USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT ''RASTIMO ZAJEDNO UZ KOŠARKU-ŠKOLOM KOŠARKE ZA ZDRAVO DJETINJSTVO''

24.5.2019.   POZIV NA PRIJAVU U RAD FORUMA

24.5.2019.   INFORMACIJA o implementaciji projekta „IZGRADNJA PUTNE INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKOJ ZONI PC 96-II“

22.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

17.5.2019.   Potpisani ugovori o stipendiranju

17.5.2019.   Javni pozivi Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

17.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

29.5.2019.   JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA

13.5.2019.   J A V N I O G L A S za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez

13.5.2019.   Obavijest za poljoprivredne proizvođače