Objavljeno: 22.2.2017.

Sastanak sa udrugama proisteklim iz rata

U sali općinskog vijeća općine Vitez jučer je održan sastanak sa udrugama proisteklim iz rata. Udruge su primili općinski načelnik, Tomislav Bošnjak-Matić i predsjednik općinskog vijeća, Hidajet Sivro. Ovom sastanku je nazočila pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti, Marija Grabovac sa djelatnicima koji usko surađuju sa ovim udrugama.  
Tema sastanka bila  je rad i djelovanje udruga i udruženja, problemi s kojima se susreću u svome radu, kao i prijedlozi za poboljšanje uvjeta rada.
Iz izlaganja predstavnika udruga dalo se zaključiti kako se svi susreću sa istim problemima a oni su: nedostatak financijskih sredstava za rad, nepostojanje adekvatnih uvjeta  kada je u pitanju prostor za rad, te nemogućnost pomoći svojim potencijalnim članovima kada je u pitanju ostvarivanje određenih prava i socijalnih pomoći.
Predstavnici udruga izrazili su zadovoljstvo na organiziranom sastanku i zahvalili općinskom načelniku na istom, a općinski načelnik je obećao da će u granicama  proračunskih mogućnosti podržati realizaciju određenih projekata i aktivnosti a sve u cilju osiguranja što boljih uvjeta za rad udruga.
 
 
 

                                                                            Služba za društvene djelatnosti