Objavljeno: 6.3.2017.

Izbor najupješnijih sportaša Općine Vitez za 2016. godinu

Svečano proglašenje najuspješnijih sportaša/sportista Općine Vitez za 2016.godinu održano je 02.03.2017.godine u prepunoj  sali općine Vitez u Vitezu.
Na temelju postignutih rezultata u prošloj godini i Pravilnika o izboru najboljih odlučio je ocjenjivački sud/žiri u sastavu: Marija Grabovac (predsjednik), Alkami Alihodža (dopredsjednik), Ljuban Šantić (član), Avdulah Zlotrg (član) i Ivan Frljić (član).
Za najbolje sportaše/sportiste Viteza za 2016. godinu izabrani su sljedeći: član Motocross kluba "Vitez" iz Viteza- Dario Čerkez i Hajrija Tuco, članica KK"Mladost" Vitez  u pojedinačnim sportovima, a u ekipnim sportovima nagrade za najbolje uručene su Toniju Livančiću članu NK"Vitez" Vitez  i odbojkašici Eleni Križanac, članica OK „Vitez" iz Viteza.
U kategoriji juniora najbolji su karataš Nedim Bektaš i judašica Lolita Furundžija u pojedinačnim sportovima, te nogometaš Vedran Vrhovac i odbojkašica Anđela Strukar u ekipnim sportovima.
Najuspješniji kadeti su karataš Munib Dedović i stolnotenisačica Dora Ćosić u pojedinačnoj i nogometaš Zvonimir Petrović i stolnotenisačica Lamija Mehić u ekipnoj konkurenciji.
Titulama najperspektivnijih viteških sportaša okitili su se karataši Sara Haskić i Enis Merhić, dok je najboljim sportašom-veteranom proglašen Kristijan Rajković, član Biciklističkog kluba „Vitez“, a najbolji sportaši s tjelesnim oštećenjem su odbojkaš Suljo Smajić i stolnotenisačica Alma Ramić.
Najbolji treneri u 2016. godini su: Aldin Adilović, Karate klub „Mladost“ u pojedinačnim sportovima, a Zdravko Križanac, trener ženskog Odbojkaškog kluba „Vitez“ u ekipnim sportovima.
U konkurenciji ekipa titulama najbolji okitili su se Motocross klub „Vitez“ i ženski Odbojkaški klub „Vitez“, dok su u juniorskoj konkurenciji najbolji stolnotenisači STK „Vitez“ i odbojkašice OK „Vitez“.  Među kadetima najbolja su NK Vitez i stolnotenisači „CM“ Vitez, dok je najuspješnija ekipa u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem OKI „Vitez“.
Posebna priznanja za izniman doprinos u razvoju i unapređenju sporta u Vitezu dobili su: Vlatko Kafadar, Žarko Grabovac Bela, Nihad Mujčić i Sumea Livnjak.
Priznanja i novčane nagrade najboljima su uručili kantonalna ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa KSB/SBK, Katica Čerkez, općinski načelnik Tomislav Bošnjak-Matić i predsjednik općinskog vijeća, Hidajet Sivro.
Nakon službenog dijela programa druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.Služba za društvene djelatnosti 

Ostale vijesti

11.7.2019.   Zapisnik sa drugog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Zapisnik sa prvog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva u sklopu ReLOaD projekta za Općinu Vitez

10.7.2019.   Poziv za 18. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

3.7.2019.   Rezultati procesa izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Vitez za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Vitezu (ReLOaD)

1.7.2019.   Informacija o završetku projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju u plastenicima“ za 2019 godinu

1.7.2019.   Saopštenje o izvođenju radova na rekonstrukciji raskrsnice na ulazu u Vitez

21.6.2019.   Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u Povjerenstvu za evaluaciju u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom III mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom II mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama