Objavljeno: 10.3.2016.

Jonathan Moore posjetio Vitez

Jonathan Moore, šef misije OSCE-a BiH boravio je danas u Vitezu gdje je razgovarao sa načelnikom općine Vitez, Advanom Akeljićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Tomislavom Bošnjakom Matićem. Ovo je ujedno bila i prva posjeta ambasadora Moora organima uprave naše općine.
 
"Meni je velika čast i zadovoljstvo danas posjetiti Vitez, posebno Općinu, te razgovarati sa načelnikom i predsjednikom Općinskog vijeća. Razgovarali smo o raznim temama naravno, o gospodarskim i društvenim uspjesima ovdje u Vitezu.", kazao je Moore.
 
Ambasador Moore uručio je certifikat zahvalnosti za dobru i uspješnu suradnju načelniku Advanu Akeljiću i predsjedniku Općinskog vijeća Tomislavu Bošnjaku Matiću. Te je istakao kako OSCE putem Terenskog ureda OSCE-a u Travniku prati dešavanja iz sfere obrazovanja i ljudskih prava u našoj općini.
"Želimo da vidimo sve više investicija i više gospodarskog razvitka. U toj sferi Vitez ima, kao što rekoh puno uspjeha, a može i sve više uraditi. To zavisi od privatnih investitora, i domaćih i međunarodnih. Također, želimo da vidimo sve više uspjeha kao što Vitez već ima u sferi odličnih odnosa između rasnih, etničkih i vjerskih grupa. U svim ovim temama, ja mislim da Vitez može da bude i ponosna općina. I meni je posebno drago da mogu svojim očima da vidim što se dešava ovdje.", istakao je ambasador Moore.
 
Načelnik općine Vitez, Advan Akeljić iskazao je zadovoljstvo ovom posjetom.
 
"Razgovarali smo o aktivnostima Misije OSCE-a na prostoru općine Vitez. U svakom slučaju mi smo izuzetno zadovoljni i samo uručenje certifikata od strane ambasadora Moora, za mene i predsjedavajućeg Vijeća, nam govori da su i oni zadovoljni sa našim radom. Razna su polja našeg zajedničkog djelovanja, i ja koristim priliku da se zahvalim ambasadoru Mooru i gospodinu Cristianu Baralu, šefu Terenskog ureda u Travniku, za nesebičnu pomoć u svim sferama društvenog i političkog života u kojima smo zajednički djelovali. I sama činjenica da smo u protekle dvije godine uradili tri strategije raznih vrsta, dakle tri strateška dokumenta govori o jednom našem zajedničkom radu. ", naglasio je načelnik Akeljić.
 
Ove godine se obilježava 20. godišnjica osnivanja Poslovne zone u Vitezu i ovim putem načelnik Akeljić pozvao je ambasadora Moora da ponovo posjeti Vitez, te je izrazio želju za još bolju suradnju između Općine Vitez i Misije OSCE-a u BiH.
 
Predsjedavajući Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak Matić ovu priliku iskoristio je da se zahvali ambasadoru Mooru na dolasku, a posebno na podršci koju OSCE pruža Općini Vitez.
 
"Želim da im zahvalim na svim projektima koje su oni prepoznali i realizirali u posljednje vrijeme. Da nam svima zaželim da ubuduće imamo još bolju suradnju, da projekti koje ćemo raditi budu prepoznati od strane Misije OSCE-a, te da budu prepoznati u onom obliku u kojem su oni i nadležni i u svojim mogućnostima da pomognu u realizaciji tih projekata.", kazao je Bošnjak Matić.
Te dodao kako se nada da će sve ono što radi Misija OSCE-a, kao i organi uprave Općine Vitez  doprinijeti boljitku života ne samo u Vitezu, već i u BiH.

Ostale vijesti

18.2.2020.   POZIV RODITELJIMA/SKRBNICIMA DJECE OBVEZNIKA PREDŠKOLSKOG PROGRAMA KOJA SU UPISALI DJECU U PROGRAM PRED ŠKOLU U J.U DJEČJI VRTIĆ- VITEZ

18.2.2020.   Obavijest kandidatima koji su se prijavili na Javni oglas za prijem u radni odnos u JKP“Vitkom“ d.o.o. Vitez

12.2.2020.   J A V N I K O N K U R S za prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom u općinski organ uprave Općine Vitez

11.2.2020.   Informacija o nastavku projekta rekonstrukcije vodovodne mreže BP Petrol-Ahmići, općina Vitez

11.2.2020.   Karate klub "Ipon" Vitez uručio zahvalnicu načelniku

31.1.2020.   JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme - JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez

29.1.2020.   Poziv na predavanje "Ishrana muznih grla"

28.1.2020.   POZIV RODITELJIMA/SKRBNICIMA DJECE OBVEZNIKA PREDŠKOLSKOG PROGRAMA KOJA SU UPISALI DJECU U PROGRAM PRED ŠKOLU U J.U DJEČJI VRTIĆ- VITEZ

27.1.2020.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

22.1.2020.   ODLUKA o izboru kandidata za dodjelu sredstava za podršku poljoprivredi u 2019 godini

21.1.2020.   Javna ustanova DOM ZDRAVLJA VITEZ raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos doktora medicine

21.1.2020.   OBAVIJEST ZA AŽURIRANJE PODATAKA U RPG I RK BAZI

20.1.2020.   J A V N I P O Z I V Izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine

17.1.2020.   JAVNI OGLAS za izbor kandidata za dodjelu specijalizacije - JU Dom zdravlja Vitez

16.1.2020.   NATJEČAJ za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2019./2020. godinu