Objavljeno: 10.3.2016.

Jonathan Moore posjetio Vitez

Jonathan Moore, šef misije OSCE-a BiH boravio je danas u Vitezu gdje je razgovarao sa načelnikom općine Vitez, Advanom Akeljićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Tomislavom Bošnjakom Matićem. Ovo je ujedno bila i prva posjeta ambasadora Moora organima uprave naše općine.
 
"Meni je velika čast i zadovoljstvo danas posjetiti Vitez, posebno Općinu, te razgovarati sa načelnikom i predsjednikom Općinskog vijeća. Razgovarali smo o raznim temama naravno, o gospodarskim i društvenim uspjesima ovdje u Vitezu.", kazao je Moore.
 
Ambasador Moore uručio je certifikat zahvalnosti za dobru i uspješnu suradnju načelniku Advanu Akeljiću i predsjedniku Općinskog vijeća Tomislavu Bošnjaku Matiću. Te je istakao kako OSCE putem Terenskog ureda OSCE-a u Travniku prati dešavanja iz sfere obrazovanja i ljudskih prava u našoj općini.
"Želimo da vidimo sve više investicija i više gospodarskog razvitka. U toj sferi Vitez ima, kao što rekoh puno uspjeha, a može i sve više uraditi. To zavisi od privatnih investitora, i domaćih i međunarodnih. Također, želimo da vidimo sve više uspjeha kao što Vitez već ima u sferi odličnih odnosa između rasnih, etničkih i vjerskih grupa. U svim ovim temama, ja mislim da Vitez može da bude i ponosna općina. I meni je posebno drago da mogu svojim očima da vidim što se dešava ovdje.", istakao je ambasador Moore.
 
Načelnik općine Vitez, Advan Akeljić iskazao je zadovoljstvo ovom posjetom.
 
"Razgovarali smo o aktivnostima Misije OSCE-a na prostoru općine Vitez. U svakom slučaju mi smo izuzetno zadovoljni i samo uručenje certifikata od strane ambasadora Moora, za mene i predsjedavajućeg Vijeća, nam govori da su i oni zadovoljni sa našim radom. Razna su polja našeg zajedničkog djelovanja, i ja koristim priliku da se zahvalim ambasadoru Mooru i gospodinu Cristianu Baralu, šefu Terenskog ureda u Travniku, za nesebičnu pomoć u svim sferama društvenog i političkog života u kojima smo zajednički djelovali. I sama činjenica da smo u protekle dvije godine uradili tri strategije raznih vrsta, dakle tri strateška dokumenta govori o jednom našem zajedničkom radu. ", naglasio je načelnik Akeljić.
 
Ove godine se obilježava 20. godišnjica osnivanja Poslovne zone u Vitezu i ovim putem načelnik Akeljić pozvao je ambasadora Moora da ponovo posjeti Vitez, te je izrazio želju za još bolju suradnju između Općine Vitez i Misije OSCE-a u BiH.
 
Predsjedavajući Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak Matić ovu priliku iskoristio je da se zahvali ambasadoru Mooru na dolasku, a posebno na podršci koju OSCE pruža Općini Vitez.
 
"Želim da im zahvalim na svim projektima koje su oni prepoznali i realizirali u posljednje vrijeme. Da nam svima zaželim da ubuduće imamo još bolju suradnju, da projekti koje ćemo raditi budu prepoznati od strane Misije OSCE-a, te da budu prepoznati u onom obliku u kojem su oni i nadležni i u svojim mogućnostima da pomognu u realizaciji tih projekata.", kazao je Bošnjak Matić.
Te dodao kako se nada da će sve ono što radi Misija OSCE-a, kao i organi uprave Općine Vitez  doprinijeti boljitku života ne samo u Vitezu, već i u BiH.

Ostale vijesti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez

28.7.2021.   Obavijest o prestanku snabdijevanja pitkom vodom