Objavljeno: 8.5.2017.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE VITEZ 28.04.2017.godine

Dan Općine Vitez obilježen je svečanom sjednicom općinskog vijeća u kino dvorani Općine  Vitez. Svečanost obilježavanja započela je na gradskom trgu izložbom kreativnih štandova i okupljanjem zvanica. Sve nazočne na gradskom trgu  pozdravio je  Općinski načelnik  obračajući se prigodnim riječima i čestitajući  dan općine.
Uz izložbene štandove svečanom ugođaju su dali doprinos predstavnici sportsko plesnog centra LDF svojim plesom, Sportski klub golubova pismonoša „Grabovac“ Vitez i Udruženje građana klub sportskih golubova pismonoša „Alfa“ Vitez puštanjem golubova.
Nakon toga, uslijedila je svečana sjednica Općinskoga vijeća, kojom je predsjedao predsjednik vijeća, Hidajet Sivro. Prigodnim riječima dobrošlice pozdravio je sve nazočne i zahvalio na dolasku a općinski načelnik Tomislav Bošnjak-Matić obratio se kratkim referatom o svemu onome što je urađeno u proteklom periodu i onome sto će biti prioritet u budućem rješavanju.
Na svečanoj sjednici uručena su i općinska priznanja, plakete, a dobili su ih poduzeće UKRAS d.o.o. Vitez – za ukupan doprinos u razvoju unutarnje i vanjske trgovine; Muška pjevačka skupina Krčevljani – za postignute rezultate u sveukupnim tradicionalnim aktivnostima; te Senad Omanović – za postignute iznimne profesionalne rezultate. Posthumno priznanje općine Vitez uručeno je za doprinos u afirmaciji vrijednosti položaja i ugleda Viteza u zemlji i inozemstvu, Hamidu Topoljaku, uglednom planinaru i društvenom djelatniku.
 
Uz brojne dužnosnike sa svih razina vlasti u BiH, izaslanstvo Veleposlanstva RH u BiH, sjednici je i ove godine nazočilo izaslanstvo Grada Popovače, grada prijatelja Viteza, čiji je gradonačelnik Josip Mišković uputio čestitke svim vitežankama i vitežanima u povodu Dana općine.
Taj dan građani su mogli u večernjim satima pogledati predstavu ''Do utorka'' u izvođenju Gradskog kazališta mladih iz Viteza.
Svečanost obilježavanja dana općine nastavila se i u narednim danima (nedjelja) velikom manifestacijom ''I ja sam Vitez'' koja je okupila nekoliko tisuća ljudi na gradskom trgu u Vitezu te na ulice grada u svečanom defileu izmamila stotine mladih sportaša i predstavnika brojnih udruga i udruženja sa područja općine Vitez.
Uz tridesetak izložbenih, kreativnih štandova, kulturno zabavnim programom i koncertom  u večernjim satima brojni posjetitelji su mogli uzivati do kasno u noć.
 
 

SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI
 

Ostale vijesti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez

28.7.2021.   Obavijest o prestanku snabdijevanja pitkom vodom