Objavljeno: 8.5.2017.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE VITEZ 28.04.2017.godine

Dan Općine Vitez obilježen je svečanom sjednicom općinskog vijeća u kino dvorani Općine  Vitez. Svečanost obilježavanja započela je na gradskom trgu izložbom kreativnih štandova i okupljanjem zvanica. Sve nazočne na gradskom trgu  pozdravio je  Općinski načelnik  obračajući se prigodnim riječima i čestitajući  dan općine.
Uz izložbene štandove svečanom ugođaju su dali doprinos predstavnici sportsko plesnog centra LDF svojim plesom, Sportski klub golubova pismonoša „Grabovac“ Vitez i Udruženje građana klub sportskih golubova pismonoša „Alfa“ Vitez puštanjem golubova.
Nakon toga, uslijedila je svečana sjednica Općinskoga vijeća, kojom je predsjedao predsjednik vijeća, Hidajet Sivro. Prigodnim riječima dobrošlice pozdravio je sve nazočne i zahvalio na dolasku a općinski načelnik Tomislav Bošnjak-Matić obratio se kratkim referatom o svemu onome što je urađeno u proteklom periodu i onome sto će biti prioritet u budućem rješavanju.
Na svečanoj sjednici uručena su i općinska priznanja, plakete, a dobili su ih poduzeće UKRAS d.o.o. Vitez – za ukupan doprinos u razvoju unutarnje i vanjske trgovine; Muška pjevačka skupina Krčevljani – za postignute rezultate u sveukupnim tradicionalnim aktivnostima; te Senad Omanović – za postignute iznimne profesionalne rezultate. Posthumno priznanje općine Vitez uručeno je za doprinos u afirmaciji vrijednosti položaja i ugleda Viteza u zemlji i inozemstvu, Hamidu Topoljaku, uglednom planinaru i društvenom djelatniku.
 
Uz brojne dužnosnike sa svih razina vlasti u BiH, izaslanstvo Veleposlanstva RH u BiH, sjednici je i ove godine nazočilo izaslanstvo Grada Popovače, grada prijatelja Viteza, čiji je gradonačelnik Josip Mišković uputio čestitke svim vitežankama i vitežanima u povodu Dana općine.
Taj dan građani su mogli u večernjim satima pogledati predstavu ''Do utorka'' u izvođenju Gradskog kazališta mladih iz Viteza.
Svečanost obilježavanja dana općine nastavila se i u narednim danima (nedjelja) velikom manifestacijom ''I ja sam Vitez'' koja je okupila nekoliko tisuća ljudi na gradskom trgu u Vitezu te na ulice grada u svečanom defileu izmamila stotine mladih sportaša i predstavnika brojnih udruga i udruženja sa područja općine Vitez.
Uz tridesetak izložbenih, kreativnih štandova, kulturno zabavnim programom i koncertom  u večernjim satima brojni posjetitelji su mogli uzivati do kasno u noć.
 
 

SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI
 

Ostale vijesti

11.7.2019.   Zapisnik sa drugog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Zapisnik sa prvog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva u sklopu ReLOaD projekta za Općinu Vitez

10.7.2019.   Poziv za 18. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

3.7.2019.   Rezultati procesa izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Vitez za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Vitezu (ReLOaD)

1.7.2019.   Informacija o završetku projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju u plastenicima“ za 2019 godinu

1.7.2019.   Saopštenje o izvođenju radova na rekonstrukciji raskrsnice na ulazu u Vitez

21.6.2019.   Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u Povjerenstvu za evaluaciju u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom III mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom II mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama