Objavljeno: 11.5.2017.

Ministrica Katica Čerkez održala sastanak sa ravnateljima svih škola na području Općine Vitez

U uredu općinskog načelnika Tomislava Bošnjaka Matića jučer je održan sastanak ministrice obrazovanja,znanosti,kulture i sporta Kantona Središnja Bosna, Katice Čerkez i svih ravnatelja osnovnih i srednjih škola sa područja općine Vitez.
Razgovori su vođeni na nekoliko tema od kojih izdvajamo:
brojnost učenika i upisna politika ,uvjeti rada i opremljenost škola,informacija i razgovori o problemima viška prosvjetnih djelatnika  i njihovom zbrinjavanju u narednom periodu,upisima prvašića i kategorizaciji djece od strane stručnog povjerenstva,rješavanje imovinsko pravnih odnosa u pojedinim školama,nabavci udžbenika za prvi i drugi razred devetogodišnjeg obrazovanja i dr.
U dvosatnom razgovoru dotaknute su i druge teme kao što su grijanje škola i prijevoz učenika,postavljana su pitanja i davani odgovori na nedoumice sa kojima se susreću škole u svome radu.
Načelnik je također istakao u kom obliku općina pomaže rad škola i što se sve čini na tome planu.
Zajednički je zaključak da ovakvih sastanaka treba više kao bi se razmijenila mišljenja i sagledala stvarna situacija i potrebe u školama.
Zahvaljujući ministrici na dolasku i njenoj spremnosti da i dalje pomaže škole na području naše općine,općinski načelnik je izrazio nadu da međusobnom komunikacijom i zajedničkim djelovanjem možemo doprinijeti boljem stanju i radu u školama na opće zadovoljstvo svih.


Služba za društvene djelatnosti