Objavljeno: 2.6.2017.

Izložba fotografija "Ljepote mog zavičaja"

U cilju obilježavanja Dana kulturnih različitosti, općina Vitez je u suradnji sa Misijom OSCE, terenski ured Travnik raspisala Foto natječaj" Ljepote mog zavičaja" kojim je pozvala sve kreativce da se prijave na natječaj za najbolju fotografiju prirodnih ljepota, kulturne i prirodne baštine s područja općine Vitez. Tema natječaja bila je fotografijom prikazati ljepote Općine Vitez kao i kulturnu baštinu sa svim njenim različitostima.
Na adresu općine pristiglo je 58 fotografija od 21 kandidata.
Tročlani stručni žiri je nakon isteka roka za prijave foto natječaja odabrao najbolje fotografije  i rangirao ih na prvo, drugo i treće mjesto, te napravio selekciju fotografija koje će biti izložene.
 
Izložba fotografija i svečana dodjela nagrada za najbolju fotografiju (za prvo, drugo i treće mjesto) upriličena  je danas u Gradskoj galeriji s početkom u 11:30 h. Izložbu je otvorio općinski načelnik, Tomislav Bošnjak-Matić obrativši se prigodnim riječima pohvale za sve one koji su se prijavili i dali svoj doprinos, kao i svima koji su doprinijeli da ova izložba ugleda svjetlo dana. Prigodnim riječima obratio se i predsjednik općinskog vijeća, Hidajet Sivro kao i predstavnica Misije OSCE-a u BiH, terenski ured Travnik, Nikolina Tomas.
 
Prvo mjesto osvojio je David Grebenar sa fotografijom pod nazivom Šuma sjećanja, drugo mjesto osvojio je Filip Šarić sa fotografijom Grom iz vedra neba, a treće mjesto pripalo je Kati Radeljić sa fotografijom pod nazivom Mačkov potok.
Tri fotografije su posebno pohvaljene a autori su Ivica Drmić, Mario Šapina i Emir Redžić. Ostale 24 fotografije koje su ušle u užu konkurenciju i pronašle svoje mjesto na izložbi možete pogledati i idući tjedan u Gradskoj galeriji od 08:00-16:00 sati.
 
 

                                                                  SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI