Objavljeno: 16.6.2017.

Informacija o utopljavanju stambenih jedinica

Kako bi se uljepšao grad, pružila pomoć građanima u sanaciji/rekonstrukciji zgrada zajedničkog stanovanja, te poduzele mjere za uštedu energije, općina Vitez je 2016.godine raspisala Javni poziv za utopljavanje objekata za javnu namjenu i objekata zajedničkog stanovanja. Na osnovu kriterija za odabir objekata koji su navedeni u javnom pozivu, od prijavljenih šest objekata zajedničkog stanovanja, izabrana su dva objekta zajedničkog smještaja za utopljavanje, izradom termofasade debljine izolacije 8 cm.
 

  • Prvi objekt je zgrada “LOKAL” u ul. Borisa Kidriča 2 -LOT 1. Iznos radova je 44.446,22 KM (s PDV-om), od čega općina Vitez financira u iznosu 70 %, a preostali dio stanari uplatom preko  JSP “VITEZ STAN”. Izvođač radova je odabran nakon provedene tenderske procedure i to je poduzeće GPUD “SIGMA-SK” d.o.o. Zenica. Nadzor radova provodi Služba za poduzetništvo i lokalni razvitek Općine Vitez u suradnji s predstavnikom stanara. 
  • Drugi objekt je dvojni, zgrada “102-N” ulaz 1 (prva zgrada do pijace), u  ul. Josipa Kurevije 6 -LOT 2. Iznos radova je 42.434,96 KM (s PDV-om), od čega općina Vitez financira u iznosu 70 %, a preostali dio stanari, uplatom preko  JSP “VITEZ STAN”. Izvođač radova je odabran nakon provedene tenderske procedure i to je poduzeće GPUD “SIGMA-SK” d.o.o. Zenica. Nadzor radova provodi Služba za poduzetništvo i lokalni razvitek Općine Vitez u suradnji s predstavnikom stanara. 
Radovi na izvođenju utopljavanja na oba objekta su u tijeku.
 
U ovisnosti o financijskim mogućnostima, kao i zainteresiranosti stanara, projekti na utopljavanju objekata zajedničkog stanovanja nastavit ce se i u narednom periodu.
 
 
Služba za lokalni razvitak