Objavljeno: 31.8.2017.

ŠK VITEZ 2013 SA GARIJEM KASPAROVIM

Međunarodni šahovski festival za mlade Adriatik  2017 koji se održao od 22.do 27. kolovoza 2017 .u Crikvenici organizira ga Fond Garry Kasparov Adriatik
 
je okupio djecu iz cijele Evrope a veliku čast je imala škola šaha ŠK Vitez 2013 jer je bila pozvana da bude učesnik kampa Garija Kasparova. Inače lgendarni ruski šahist i bivši svjetski prvak Garry Kasparov nakon 12 godina pauze vratio se u šahovsku arenu nastupom na turniru u St Louisu gdje se ​ogleda s najboljim velemajstorima današnjice.
Velika  je čast što je Gari Kasparov prišao  i zagrlio našu djecu i time otvorio vrata našem klubu u projektu: 
“Šah uz školu” kojeg podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Projekt se temelji na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima i utjecaju šaha u razvoju mladih. 
Škola šaha ŠK Vitez 2013  dobiva sve veća i veća priznanja svojim radom i tako na najljepši način predstavlja grad Vitez.
Sudionici  škole šaha  na kampu Garija Kasparova bili su : Milena Bertović, Filip Šarić , Luka Šarić  i trener Mile Bertović.
Ovom prilikom ističemo da je ŠK Vitez 2013 već pet godina organizator  Međunarodnog  šahovskog turnira za mlade koji okuplja  šahiste  susjednih država i cijele Bosne i Hercegovine.
 

Služba za društvene djelatnosti