Objavljeno: 27.9.2017.

Milena Bertović i Ivan Marjanović osvojili zlatnu medalju

Povodom Međunarodnog dana mira 23.09.2017. godine u Velikoj BrijesniciOmladinski šahovski klub Doboj Istok organizirao je šahovski turnir za kadete do 18. godina.
Na turniru su učestvovali OŠK Junior Sarajevo, ŠK Vitez 2013, ŠK Doboj Jug, OŠK Gračanica, ŠK Tešanj. Ivan Marjanović pobjednik  šahovskog turnira povodom
međunarodnog DANA MIRA u izuzetno velikoj konkurenciji Ivan je pobijedio sakupivši 6,5 bodova iz 7 partija i tako pokazao  svoj talenat. Velikim radom Ivan dokaziva da je jedan od najvećih talenata BH šaha potvrdivši to dva puta na Državnom prvenstvu gde se plasirao na Evropsko prvenstvo.
 Milena Bertović pobjednica šahovskog turnira povodom međunarodnog DANA MIRA u ženskoj konkurenciji pored Ivana i Milena Bertović je napravila fantastičan rezultat osvojivši 5,5 bodova iz 7 partija te  zlatnu medalju u konkurenciji djevojčica do 18. godina
Dobar rezultat je ostvario i Antonio Josipović koji je osvojio drugo mjesto u konkurenciji dječaka do 18.godina. Favorizovani Luka Šarić u konkurenciji do 12 godina je ostvario zapažen rezultat plasiravši se na sredinu tabele. Ovim fantastičnim rezultatom škola šaha ŠK Vitez 2013 potvrđuje svoj kvalitet u šahu.
Zahvaljujemo se našem vjernom sponzoru Bogner Edelstah-u gospodinu Jozi Miškiću na velikoj pomoći koju pruža.
Bravo za djecu ŠK Vitez 21013.

Služba za društvene djelatnosti