Objavljeno: 15.11.2017.

Obilježen Međunarodni dan tolerancije u Vitezu

Općina Vitez uz potporu Misije OESS u BiH, Koalicije nevladinih udruženja iz Viteza „Razumijevanje“, Udruge sportskih pedagoga Vitez i svih osnovnih škola s područja općine  Vitez je i ove godine obilježila Međunarodni dan tolerancije. Ovo je peta godina zaredom da se uz prigodan program obilježi Međunarodni dan tolerancije.
Tom prigodom održane su sportske igre mladih u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu u srijedu 15.11.2017. godine.
Sportske igre mladih otvorio je općinski načelnik, Tomislav Bošnjak–Matić prigodnim govorom, uputivši poruke mira i tolerancije svim nazočnim.
Učesnici na ovom projektu su bili učenici osnovnih škola, polaznici šestih razreda, njih stotinjak koji su se natjecali u više različitih sportskih disciplina gdje je do izražaja došla  koordinacija, agilnost, fleksibilnost i preciznost samih učesnika.
Ekipe su nosile nazive poznatih europskih nogometnih klubova: Real Madrid, Barcelona, Arsenal i  Bayern. Pobjednik današnjih sportskih igara je ekipa Real Madrid-a.
Najuspješnijim učesnicima, koji su kroz sportske igre promovirali vrijednosti tolerancije, uručene su medalje, majice i drugi prigodni pokloni.
 
Općina Vitez će i u budućnosti podržavati ovakve i slične projekte koji šalju pozitivne poruke za razumijevanje i toleranciju, kao i bolju budućnost svih nas.
 
 

SLUŽBA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI