Objavljeno: 14.12.2017.

Prezentacija aktivnosti koalicije "Razumijevanje" iz Viteza

Godine 2013. OSCE Misija u BiH je okupila određeni broj NVO-a s područja općine Vitez s ciljem jačanja društvene povezanosti, promoviranja tolerancije, borbe protiv mržnje i predrasuda, te je podržala uspostavu koalicije NVO-a Razumijevanje Vitez.
Iste godine je ostvarena suradnja s općinskim vlastima te kao rezultat te suradnje Općina Vitez je usvojila Općinski akcioni plan kohezije u zajednici, među prvim općinama u BiH.
Koalicija uz snažnu podršku OSCE Misije u BiH i općine Vitez nastavlja s raznim aktivnostima s ciljem promocije tolerancije, suživota, izgradnji društva bez predrasuda pogotovo kada govorimo o nacionalnim manjinama ili osobama s invaliditetom, jer sve međusobne razlike ne smiju biti prepreka zajedničkom životu.
Na sastanku koji se održao 13.12.2017. godine u prostorijama Centra za mlade, načelnik općine Vitez, šef terenskog ureda OSCE Msiije u BiH s sjedištem u Travniku, predstavnici općinske administracije, članovi koalicije Razumijevanje, kao i simpatizeri su se podsjetili svih aktivnosti koje su se implementirale u protekle 4 godine s posebnim osvrtom na 2017. godinu, te su iznijeli  viđenje o radu koalicije i ideje za buduće projekte.
Na sastanku su se s prigodnim riječima obratili načelnik općine i predstavnik OSCE Misije, koji su naglasili da postoji potreba snažno ojačati komunikaciju civilnog društva s ciljem ostvarivanja ideja ili radi rješavanje zajedničkih pitanja. U toku sastanka je predstavljen novi logo koalicije, pod kojim će članovi i simpatizeri djelovati u narednom periodu.Služba za društvene djelatnosti