Objavljeno: 19.2.2018.

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće u treningu “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)” koji organizira ReLOaD projekat i Općina Vitez

Projekat “Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u suradnji sa Općinom Vitez objavljuje poziv za organizacije civilnog društva (OCD) sa područja općine za učestvovanje na dvodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.
 
Trening se realizira kao podrška procesu provođenja Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za financiranje koji su objavili Općina Vitez i ReLOaD projekat 15. veljače 2018. godine, a koji je otovoren do 14. ožujka 2018. godine: link za javni poziv
 
 
 
Cilj treninga je pružiti predstavnicima OCD dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi mogli sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima aplicirati na gore navedeni javni poziv ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora.
 
Dvodnevni trening će se održati 26. i 27. veljače 2018. godine u velikoj sali Općine Vitez sa početkom:
26.02.2018. godine od 10:00-17:00 sati
27.02.2018. godine od 09:00-16:00 sati
 
Obzirom da je broj učesnika na treningu ograničen i u slučaju većeg interesa za treninge, iz jedne organizacije će na treningu moći učestvovati samo jedan predstavnik.
Krajnji rok za prijavu na trening je 22. veljače 2018. godine do 15:00 sati, na e-mail adresu: katica.radman@opcinavitez.info, tea.miskovic@opcinavitez.info, uz naznaku: Za učešće na treningu “Upravljanje projektnim ciklusom- Trening Vitez”. OCD koje budu odabrane za učešće na treningu će biti kontaktirane do 23. veljače 2018. godine kada će im se dostaviti i dnevni red treninga.
 
Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu finacira Europska Unija a provodi UNDP.


Služba za društvene djelatnosti