Objavljeno: 27.2.2018.

Prijem Mirnese Bektaš i selektora karate reprezentacije BiH Suada Ćupine

Načelnik općine Vitez jučer je u zgradi općine upriličio prijem za Mirnesu Bektaš i selektora karate reprezentacije BiH Suada Ćupinu. Povod za posjetu je osvojeno prvo mjesto na europskom prvenstvu u karateu u konkurenciji do 21 godine.
Članica Karate kluba „Bosna“ Mirnesa Bektaš na 45. europskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare u ruskom Sočiju osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u borbama u kategoriji 68+ kg.
Mladoj sportašici za osvojeno prvo mjesto na europskom prvenstvu u karateu u konkurenciji do 21 godine, Mirnesi Bektaš, općinski načelnik, Tomislav Bošnjak-Matić čestitao je  i poželio i u budućnosti ostvarenje planova koje je Mirnesa B. a i njen tim postavio sebi za zadatak, a to je ispunjenje normi za Olimpijske igre u Tokiju 2020.g.
Također, Mirnesa Bektaš je iskoristila priliku i zahvalila načelniku za dosadašnju potporu koja joj je ukazana kao mladoj Vitežanki i kao sportašici koja ime Vitez ali i BiH  promovira na najbolji mogući način, a to su pozitivno ostvareni rezultati i postignuti uspjesi.


SLužba za društvene djelatnosti