Objavljeno: 18.5.2018.

U Vitezu otvorena humanitarna putujuća izložba Pomozimo zajedno

U Vitezu je sinoć, u Domu HKD Napredak podružnica Vitez, otvorena putujuća izložba humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać” - Pomozimo zajedno.
 
Cilj izložbe je prikupljanje sredstava za Projekt izgradnje objekta ”Dom fra Mladen Hrkać” za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.
 
„Današnji kapaciteti, na žalost, nisu blizu dostatni za sve potrebe. Cilj nam je da okupimo i pomognemo obitelji kojima je život promijenjen iz temelja zbog bolesti. Nadamo se da će biti sve manje poziva za pomoć„ kazao je prilikom otvaranja izložbe predsjednik udruge „Fra Mladen Hrkać” Ivan Soldo. Ovom se prigodom posebno zahvalio HKD-u Napredak iz Viteza, Udruzi Svjetlost, te Kristini Livančić koja je postavila ovu izložbu u Vitezu.
 
„Ova je izložba sredstvo kojim se mi vama želimo predstaviti i reći kako vam možemo pomoći u potrebi.” naglasio je predsjednik Soldo.
 
Čast da otvori ovu humanitarnu izložbu pripala je predsjednici Udruge Svjetlost Dragici Jurčević, koja je izložbu otvorila uz riječi „Lijepo je večeras biti u Vitezu. Ovo je za našu kuću za koju nikada ne znamo tko će biti njeni korisnici.”  
 
Svoju životnu priču sa posjetiteljima izložbe podijelila je i korisnica Doma fra Mladen Hrkać u Zagrebu, Vitežanka Danijela Vukadinović „Ja sam u ovoj kući doživjela svrhu života. Ova Udruga ima dušu, a ljudi koji koji su u Udruzi daju čovjeku svaki trenutak. Oni su uvijek tu. Kada se dogodi najgore i kada odemo iz Doma, oni su i dalje uz nas. Budimo humani, jer život je jedan”.
 
Predsjednik HKD Napredak podružnica Vitez Zoran Kupreškić zahvalio je udruzi Fra Mladen Hrkać što su odabrali Vitez za jednu od postaja svog proputovanja, te naglasio da „ovaj plemeniti posao koji vi radite većina nas prati, ali ipak želim da vas svi mi što manje trebamo.”
 
Svečano i emotivno otvaranje izložbe svojom su glazbom oplemenili mladi iz Frame Vitez i tamburaški orkestar HKD Napredak iz Viteza.
 
Izložba Pomozimo zajedno, nakon svoje dvanaeste postaje u Vitezu nastavlja proputovanje u Međugorju, a realizaciju projekta podržali su Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, HT Mostar i Elektroprivreda HZHB Mostar.
 
Nekoliko desetaka kipara i slikara darovalo je 79 umjetničkih djela udruzi „fra Mladen Hrkać” čija je misija prikupljanje materijalnih sredstava kako bi se pružili besplatan smještaj, hrana, prijevoz i podrška svim teško oboljelim osobama i članovima njihovih obitelji koji ih prate na liječenje.
 
Plemeniti cilj izložbe Pomozimo zajedno možete podržati i vi, sudjelovanjem u online aukciji na web stranici Humh.hr