Objavljeno: 18.5.2018.

U Vitezu otvorena humanitarna putujuća izložba Pomozimo zajedno

U Vitezu je sinoć, u Domu HKD Napredak podružnica Vitez, otvorena putujuća izložba humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać” - Pomozimo zajedno.
 
Cilj izložbe je prikupljanje sredstava za Projekt izgradnje objekta ”Dom fra Mladen Hrkać” za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.
 
„Današnji kapaciteti, na žalost, nisu blizu dostatni za sve potrebe. Cilj nam je da okupimo i pomognemo obitelji kojima je život promijenjen iz temelja zbog bolesti. Nadamo se da će biti sve manje poziva za pomoć„ kazao je prilikom otvaranja izložbe predsjednik udruge „Fra Mladen Hrkać” Ivan Soldo. Ovom se prigodom posebno zahvalio HKD-u Napredak iz Viteza, Udruzi Svjetlost, te Kristini Livančić koja je postavila ovu izložbu u Vitezu.
 
„Ova je izložba sredstvo kojim se mi vama želimo predstaviti i reći kako vam možemo pomoći u potrebi.” naglasio je predsjednik Soldo.
 
Čast da otvori ovu humanitarnu izložbu pripala je predsjednici Udruge Svjetlost Dragici Jurčević, koja je izložbu otvorila uz riječi „Lijepo je večeras biti u Vitezu. Ovo je za našu kuću za koju nikada ne znamo tko će biti njeni korisnici.”  
 
Svoju životnu priču sa posjetiteljima izložbe podijelila je i korisnica Doma fra Mladen Hrkać u Zagrebu, Vitežanka Danijela Vukadinović „Ja sam u ovoj kući doživjela svrhu života. Ova Udruga ima dušu, a ljudi koji koji su u Udruzi daju čovjeku svaki trenutak. Oni su uvijek tu. Kada se dogodi najgore i kada odemo iz Doma, oni su i dalje uz nas. Budimo humani, jer život je jedan”.
 
Predsjednik HKD Napredak podružnica Vitez Zoran Kupreškić zahvalio je udruzi Fra Mladen Hrkać što su odabrali Vitez za jednu od postaja svog proputovanja, te naglasio da „ovaj plemeniti posao koji vi radite većina nas prati, ali ipak želim da vas svi mi što manje trebamo.”
 
Svečano i emotivno otvaranje izložbe svojom su glazbom oplemenili mladi iz Frame Vitez i tamburaški orkestar HKD Napredak iz Viteza.
 
Izložba Pomozimo zajedno, nakon svoje dvanaeste postaje u Vitezu nastavlja proputovanje u Međugorju, a realizaciju projekta podržali su Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, HT Mostar i Elektroprivreda HZHB Mostar.
 
Nekoliko desetaka kipara i slikara darovalo je 79 umjetničkih djela udruzi „fra Mladen Hrkać” čija je misija prikupljanje materijalnih sredstava kako bi se pružili besplatan smještaj, hrana, prijevoz i podrška svim teško oboljelim osobama i članovima njihovih obitelji koji ih prate na liječenje.
 
Plemeniti cilj izložbe Pomozimo zajedno možete podržati i vi, sudjelovanjem u online aukciji na web stranici Humh.hr
 
 

Ostale vijesti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez

28.7.2021.   Obavijest o prestanku snabdijevanja pitkom vodom