Objavljeno: 18.5.2018.

U Vitezu otvorena humanitarna putujuća izložba Pomozimo zajedno

U Vitezu je sinoć, u Domu HKD Napredak podružnica Vitez, otvorena putujuća izložba humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać” - Pomozimo zajedno.
 
Cilj izložbe je prikupljanje sredstava za Projekt izgradnje objekta ”Dom fra Mladen Hrkać” za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.
 
„Današnji kapaciteti, na žalost, nisu blizu dostatni za sve potrebe. Cilj nam je da okupimo i pomognemo obitelji kojima je život promijenjen iz temelja zbog bolesti. Nadamo se da će biti sve manje poziva za pomoć„ kazao je prilikom otvaranja izložbe predsjednik udruge „Fra Mladen Hrkać” Ivan Soldo. Ovom se prigodom posebno zahvalio HKD-u Napredak iz Viteza, Udruzi Svjetlost, te Kristini Livančić koja je postavila ovu izložbu u Vitezu.
 
„Ova je izložba sredstvo kojim se mi vama želimo predstaviti i reći kako vam možemo pomoći u potrebi.” naglasio je predsjednik Soldo.
 
Čast da otvori ovu humanitarnu izložbu pripala je predsjednici Udruge Svjetlost Dragici Jurčević, koja je izložbu otvorila uz riječi „Lijepo je večeras biti u Vitezu. Ovo je za našu kuću za koju nikada ne znamo tko će biti njeni korisnici.”  
 
Svoju životnu priču sa posjetiteljima izložbe podijelila je i korisnica Doma fra Mladen Hrkać u Zagrebu, Vitežanka Danijela Vukadinović „Ja sam u ovoj kući doživjela svrhu života. Ova Udruga ima dušu, a ljudi koji koji su u Udruzi daju čovjeku svaki trenutak. Oni su uvijek tu. Kada se dogodi najgore i kada odemo iz Doma, oni su i dalje uz nas. Budimo humani, jer život je jedan”.
 
Predsjednik HKD Napredak podružnica Vitez Zoran Kupreškić zahvalio je udruzi Fra Mladen Hrkać što su odabrali Vitez za jednu od postaja svog proputovanja, te naglasio da „ovaj plemeniti posao koji vi radite većina nas prati, ali ipak želim da vas svi mi što manje trebamo.”
 
Svečano i emotivno otvaranje izložbe svojom su glazbom oplemenili mladi iz Frame Vitez i tamburaški orkestar HKD Napredak iz Viteza.
 
Izložba Pomozimo zajedno, nakon svoje dvanaeste postaje u Vitezu nastavlja proputovanje u Međugorju, a realizaciju projekta podržali su Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, HT Mostar i Elektroprivreda HZHB Mostar.
 
Nekoliko desetaka kipara i slikara darovalo je 79 umjetničkih djela udruzi „fra Mladen Hrkać” čija je misija prikupljanje materijalnih sredstava kako bi se pružili besplatan smještaj, hrana, prijevoz i podrška svim teško oboljelim osobama i članovima njihovih obitelji koji ih prate na liječenje.
 
Plemeniti cilj izložbe Pomozimo zajedno možete podržati i vi, sudjelovanjem u online aukciji na web stranici Humh.hr
 
 

Ostale vijesti

14.8.2019.   Obavijest o komunalnom otpadu

9.8.2019.   Čestitka povodom Kurban Bajrama

8.8.2019.   Javna rasprava o izdavanju okolišne dozvole za poslovno uslužni objekt – benzinska crpka s pratećim sadržajima vl.«TP- Benz» d.o.o.Vitez

7.8.2019.   Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u općini Vitez po modelu javno-privatnog partnerstva

5.8.2019.   JAVNI OGLAS za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez (Zona obuhvata Regulacioni plan PC-96-2 i Gornji Vitez I i II)

24.7.2019.   ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA PARKETA U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI

11.7.2019.   Zapisnik sa drugog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Zapisnik sa prvog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva u sklopu ReLOaD projekta za Općinu Vitez

10.7.2019.   Poziv za 18. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

3.7.2019.   Rezultati procesa izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Vitez za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Vitezu (ReLOaD)

1.7.2019.   Informacija o završetku projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju u plastenicima“ za 2019 godinu

1.7.2019.   Saopštenje o izvođenju radova na rekonstrukciji raskrsnice na ulazu u Vitez

21.6.2019.   Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u Povjerenstvu za evaluaciju u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom III mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez