Objavljeno: 11.6.2018.

Održani 9. Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih pacijenata

Protekli vikend Vitez je bio domaćin 9.Međunarodnih susreta dijaliziranih i transplantiranih pacijenata Jugoistočne Europe.
Domaćini su bile Udruga dijaliziranih i transplantiranih FBiH  i Udruga dijaliziranih i transplantiranih Kantona Središnja Bosna na čelu sa Tomislavom Žuljevićem.
Na susretu se okupilo oko 100 sudionika iz 8 zemalja,uz nazočnost vrsnih i uglednih stručnjaka iz transplantacijske medicine iz BiH i Republike Hrvatske.
Na samom početku tribine goste je u ime domaćina pozdravio g-din Tomislav Žuljević,naglašavajući još jednom važnost i potrebu rješavanje ove problematike kao i probleme koji prate ovu oblast.
U ime Općine Vitez nazočne je pozdravila Marija Grabovac,pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti.
Ovom prilikom je još jedanput  istaknuta potreba za bržim rješavanjem svih problema koje prate oblast transplantacije organa u BiH,te apel nadležnima vlastima i institucijama koje bi trebale provoditi usvojeni zakon, na dobrobit svih onih bolesnika kojima bi se pružila šansa za bolji život a većini i spasilo život.
Istaknuta  je velika važnost nevladinog sektora u ovom slučaju Udruga dijaliziranih i transplantiranih u FBiH i Kantonu Središnja Bosna, koje su napravile mnogo toga na edukaciji i promociji ove problematike, te imaju velike zasluge za prošlogodišnje usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja u FBiH.
Pored javne tribine gosti su i ovaj put imali priliku uzivali u brojnim sportskim i kulturnim sadržajima organiziranim na području općine Vitez.Služba za društvene djelatnosti