Objavljeno: 11.6.2018.

Održani 9. Međunarodni susreti dijaliziranih i transplantiranih pacijenata

Protekli vikend Vitez je bio domaćin 9.Međunarodnih susreta dijaliziranih i transplantiranih pacijenata Jugoistočne Europe.
Domaćini su bile Udruga dijaliziranih i transplantiranih FBiH  i Udruga dijaliziranih i transplantiranih Kantona Središnja Bosna na čelu sa Tomislavom Žuljevićem.
Na susretu se okupilo oko 100 sudionika iz 8 zemalja,uz nazočnost vrsnih i uglednih stručnjaka iz transplantacijske medicine iz BiH i Republike Hrvatske.
Na samom početku tribine goste je u ime domaćina pozdravio g-din Tomislav Žuljević,naglašavajući još jednom važnost i potrebu rješavanje ove problematike kao i probleme koji prate ovu oblast.
U ime Općine Vitez nazočne je pozdravila Marija Grabovac,pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti.
Ovom prilikom je još jedanput  istaknuta potreba za bržim rješavanjem svih problema koje prate oblast transplantacije organa u BiH,te apel nadležnima vlastima i institucijama koje bi trebale provoditi usvojeni zakon, na dobrobit svih onih bolesnika kojima bi se pružila šansa za bolji život a većini i spasilo život.
Istaknuta  je velika važnost nevladinog sektora u ovom slučaju Udruga dijaliziranih i transplantiranih u FBiH i Kantonu Središnja Bosna, koje su napravile mnogo toga na edukaciji i promociji ove problematike, te imaju velike zasluge za prošlogodišnje usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja u FBiH.
Pored javne tribine gosti su i ovaj put imali priliku uzivali u brojnim sportskim i kulturnim sadržajima organiziranim na području općine Vitez.Služba za društvene djelatnosti

 

Ostale vijesti

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama

29.5.2019.   USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT ''RASTIMO ZAJEDNO UZ KOŠARKU-ŠKOLOM KOŠARKE ZA ZDRAVO DJETINJSTVO''

24.5.2019.   POZIV NA PRIJAVU U RAD FORUMA

24.5.2019.   INFORMACIJA o implementaciji projekta „IZGRADNJA PUTNE INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKOJ ZONI PC 96-II“

22.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

17.5.2019.   Potpisani ugovori o stipendiranju

17.5.2019.   Javni pozivi Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

17.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

29.5.2019.   JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA

13.5.2019.   J A V N I O G L A S za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez

13.5.2019.   Obavijest za poljoprivredne proizvođače