Objavljeno: 13.6.2018.

U Vitezu održane Sportske igre mladih

Osme BH Telecom Sportske igre mladih održane su jučer u Vitezu. Natjecanja za djevojčice i dječake održana su u malom nogometu, košarci, odbojci na pijesku te igri između dvije vatre.

 

Otvorenju Sportskih igara mladih u Vitezu nazočila je i pomoćnica načelnika Općine Vitez za društvene djelatnosti, gospođa Marija Grabovac.

 

Općina Vitez se i ove godine odlučila podržati Sportske igre mladih jer se pokazalo još prethodnih godina da su to bile lijepe Igre koje okupljaju veliki broj mladih. Djeca su sretna i radosna da kroz zdrav način života, sport i druženje sa prijateljima, sportski duh da pokažu što umiju i znaju i za njih je to veliki uspjeh. Svako okupljanje mladih te promocija zdravog života i odlazak na Finalno natjecanje Igara u Sarajevu, sve im to čini zadovoljstvo, sreću i radost i zbog svih tih stvari će Općina Vitez nastojati podržati da se Igre i u budućnosti nastave“ poručila je Marija Grabovac.

 

Igre su otvorene natjecanjima za najmlađe u igri između dvije vatre u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, a zlatne medalje kući je odnijela ekipa Vatrenih zmajeva. Natjecanje je nastavljeno malim nogometom za mlađu kategoriju, a ekipa „Ecos“ predvođena kapitenom Ivanom Bobašem, ostvarila je plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu.

 

Na košarkaškim natjecanjima u okviru Kinder +Sport CUP-a, plasman na finalno natjecanje Igara ostvarile su ekipe „Prvi koš“ u muškoj konkurenciji, te „Vatreni“ u muškoj konkurenciji u mlađoj kategoriji dok su među curicama najuspješnije bile ekipa „Vitez“.

 

Posebnu pažnju gledatelja privukle su nogometne utakmice u starijoj kategoriji gdje je u teškoj finalnoj utakmici, plasman na Finale Igara obezbijedila ekipa simpatičnog naziva „Benzinska“.

 

Osvojili smo Coca-Cola CUP u Vitezu i jedva čekamo finale u Sarajevu. Nadamo se dobrom plasmanu i tamo“ kazao Derviš Patković.

 

Finalno natjecanje Sportskih igara mladih održat će se od 7. do 11. kolovoza 2018. godine u Sarajevu, gdje će se natjecati mališani iz 34 grada.

 

Pokrovitelj Sportskih igara mladih u Vitezu je Općina Vitez. Djevojčice i dječaci su na terenu pokazali fer igru koja je važan segment Igara i koji Igre promovišu kroz projekat "Fer igra za fer djetinjstvo".