Objavljeno: 19.6.2018.

Predstavnici organizacije CARE International u posjeti općini Vitez

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić primio je danas predstavnike organizacije CARE International koji u općini Vitez, zajedno sa organizacijom Romano-Zuralipa surađuju u projektu izgradnje stadiona u naselju Sofa u kojem živi većinsko romsko stanovništvo.

 

Jako sam zadovoljan što je Općina, a prvenstveno načelnik općine Vitez, otvoren za suradnju i nadam se da će se suradnja nastaviti i dalje na budućim projektima, kazao je Felix Wolff predstavnik CARE Deutschland-Luxemburg.

 

Predstavnik Udruženja Roma Romano-Zuralipa Sabahudin Tahirović istaknuo je da suradnja s Općinom Vitez bila izuzetno uspješna i proteklih godina, ali je ipak naglasio da je načelnik Bošnjak-Matić pokazao izuzetnu spremnost da pomogne u rješavanju problema kojim se romskoj populaciji nastoje poboljšati uvjeti života.

 

Trenutno je u fazi izrade projekt izgradnje stadiona u naselju Sofa, a koji financira Europska unija. Ovim se projektom nastoji utjecati i na svijest romske populacije, te na taj način prevenirati prosjačenje i devijantna ponašanja.

 

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić kazao je da je Općina Vitez realizirala mnoge projekte za poboljšanje uvjeta života Roma u Vitezu, ali to još uvijek nije dovoljno jer su potrebe velike. „Unapređenje putne infrastrukture, javna rasvjeta, izgradnja kanalizacijske mreže, projekt zapošljavanja Roma samo su neki od projekata koji su prethodnih godina realizirani. Izgradnja stadiona bit će nastavak ulaganja kojima se nastoji utjecati na razvoj lokalnih zajednica.”