Objavljeno: 22.6.2018.

Izaslanstvo općine Vitez na obilježavanju Dana Grada Popovača

Jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, te najmlađi grad u Sisačko-moslavačkoj županiji – Grad Popovača obilježio je jučer Dan Grada. Središnji događaj bila je svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je nazočilo izaslanstvo općine Vitez predvođeno predsjednikom Općinskog vijeća Hidajetom Sivrom.

Popovača na Blagdan Sv. Alojzija Gonzage, svog nebeskog zaštitnika, obilježava Dan grada. Ovaj je događaj prigoda da se čelnici Popovače osvrnu na ono što je postignuto u protekloj godini.

Gradonačelnik Josip Mišković kazao je kako je Popovača prvi put svoj izvorni Proračun, koji je oko 30 milijuna kuna, uspjela udvostručiti zahvaljujući pravovremenoj nominaciji i pripremi projekata na različite fondove. „U protekloj godini iza Popovače su potpisani ugovori u vrijednosti 30 milijuna kuna za različite projekte na području Grada.” istaknuo je Mišković.

Svečana je sjednica bila i prigoda da se dodijele javna priznanja Grada zaslužnima za razvoj i promicanje Grada među kojima se posebno ističe nagrada za životno djelo koju je dobila Marija Cvetko i to za višegodišnji požrtvovni rad te human pristup na području zdravstvene zaštite stanovnika Popovače kao i značajno aktivno sudjelovanje u kulturnom i društvenom životu Grada.

Prijateljstvo između općine Vitez i Grada Popovača službeno je uspostavljeno u travnju 2014. godine potpisivanjem Povelje o suradnji i prijateljstvu između Općine Vitez i Grada Popovača.