Objavljeno: 5.7.2018.

Predstavnici Misije OSCE-a u BiH posjetili Općinu Vitez

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić i predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro održali su danas sastanak sa predstavnicima Misije OSCE-a u BiH.

 

Tijekom sastanka se razgovaralo o aktivnostima koje su u općini Vitez poduzete u proteklom periodu sa posebnim osvrtom na projekte koji su realizirani u suradnji s OSCE-om.

 

Cristiano Barale, šef terenskog ureda OSCE-a u Travniku zahvalio je Načelniku općine i Predsjedniku OV na stalnoj potpori projektima koje Misija OSCE-a provodi u ovom području, s posebnim naglaskom na projekte socijalne uključenosti građana.

 

Načelnik Bošnjak-Matić je kazao da su svi oblici suradnje između općine Vitez i OSCE-a izuzetno dobri i kako mu je jako drago što zamjenik šefa Misije OSCE-a Alexander Chuplygin dolazi u posjetu Vitezu.

 

Barale se posebno interesirao za aktivnosti vezane za mini hidrocentralu u Kruščici i projekt Plava voda, te za otvorenje Konzulata Republike Hrvatske u Vitezu.

 

Predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro kazao je kako su predstavnici Općine više puta primili na razgovor predstavnike mjesne zajednice Kruščica s kojima se razgovaralo o problemima i mogućim rješenjima.

 

„Za izdavanje većine dozvola nadležne su institucije Kantona Središnja Bosna, Općina Vitez u mnogim projektima ima interes samo zato što se radi o njezinim stanovnicima. Nadležnosti u provođenju i realizaciji Općina nema. Važno je naglasiti da se problemi trebaju rješavati u općini, ministarstvima, Kantonu ili na sudovima.” poručio je načelnik Bošnjak-Matić.

 

Na pitanje o otvorenju Konzulata Republike Hrvatske u Vitezu Načelnik općine Vitez je rekao da očekuje poboljšanje gospodarske suradnje jer je Republika Hrvatska visoko na ljestvici zemalja s kojima Bosna i Hercegovina ekonomski surađuje.

Ostale vijesti

11.7.2019.   Zapisnik sa drugog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Zapisnik sa prvog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva u sklopu ReLOaD projekta za Općinu Vitez

10.7.2019.   Poziv za 18. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

3.7.2019.   Rezultati procesa izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Vitez za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Vitezu (ReLOaD)

1.7.2019.   Informacija o završetku projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju u plastenicima“ za 2019 godinu

1.7.2019.   Saopštenje o izvođenju radova na rekonstrukciji raskrsnice na ulazu u Vitez

21.6.2019.   Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u Povjerenstvu za evaluaciju u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom III mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom II mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama