Objavljeno: 5.7.2018.

Predstavnici Misije OSCE-a u BiH posjetili Općinu Vitez

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić i predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro održali su danas sastanak sa predstavnicima Misije OSCE-a u BiH.

 

Tijekom sastanka se razgovaralo o aktivnostima koje su u općini Vitez poduzete u proteklom periodu sa posebnim osvrtom na projekte koji su realizirani u suradnji s OSCE-om.

 

Cristiano Barale, šef terenskog ureda OSCE-a u Travniku zahvalio je Načelniku općine i Predsjedniku OV na stalnoj potpori projektima koje Misija OSCE-a provodi u ovom području, s posebnim naglaskom na projekte socijalne uključenosti građana.

 

Načelnik Bošnjak-Matić je kazao da su svi oblici suradnje između općine Vitez i OSCE-a izuzetno dobri i kako mu je jako drago što zamjenik šefa Misije OSCE-a Alexander Chuplygin dolazi u posjetu Vitezu.

 

Barale se posebno interesirao za aktivnosti vezane za mini hidrocentralu u Kruščici i projekt Plava voda, te za otvorenje Konzulata Republike Hrvatske u Vitezu.

 

Predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro kazao je kako su predstavnici Općine više puta primili na razgovor predstavnike mjesne zajednice Kruščica s kojima se razgovaralo o problemima i mogućim rješenjima.

 

„Za izdavanje većine dozvola nadležne su institucije Kantona Središnja Bosna, Općina Vitez u mnogim projektima ima interes samo zato što se radi o njezinim stanovnicima. Nadležnosti u provođenju i realizaciji Općina nema. Važno je naglasiti da se problemi trebaju rješavati u općini, ministarstvima, Kantonu ili na sudovima.” poručio je načelnik Bošnjak-Matić.

 

Na pitanje o otvorenju Konzulata Republike Hrvatske u Vitezu Načelnik općine Vitez je rekao da očekuje poboljšanje gospodarske suradnje jer je Republika Hrvatska visoko na ljestvici zemalja s kojima Bosna i Hercegovina ekonomski surađuje.

Ostale vijesti

18.2.2020.   POZIV RODITELJIMA/SKRBNICIMA DJECE OBVEZNIKA PREDŠKOLSKOG PROGRAMA KOJA SU UPISALI DJECU U PROGRAM PRED ŠKOLU U J.U DJEČJI VRTIĆ- VITEZ

18.2.2020.   Obavijest kandidatima koji su se prijavili na Javni oglas za prijem u radni odnos u JKP“Vitkom“ d.o.o. Vitez

12.2.2020.   J A V N I K O N K U R S za prijem pripravnika sa visokom stručnom spremom u općinski organ uprave Općine Vitez

11.2.2020.   Informacija o nastavku projekta rekonstrukcije vodovodne mreže BP Petrol-Ahmići, općina Vitez

11.2.2020.   Karate klub "Ipon" Vitez uručio zahvalnicu načelniku

31.1.2020.   JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme - JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez

29.1.2020.   Poziv na predavanje "Ishrana muznih grla"

28.1.2020.   POZIV RODITELJIMA/SKRBNICIMA DJECE OBVEZNIKA PREDŠKOLSKOG PROGRAMA KOJA SU UPISALI DJECU U PROGRAM PRED ŠKOLU U J.U DJEČJI VRTIĆ- VITEZ

27.1.2020.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

22.1.2020.   ODLUKA o izboru kandidata za dodjelu sredstava za podršku poljoprivredi u 2019 godini

21.1.2020.   Javna ustanova DOM ZDRAVLJA VITEZ raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos doktora medicine

21.1.2020.   OBAVIJEST ZA AŽURIRANJE PODATAKA U RPG I RK BAZI

20.1.2020.   J A V N I P O Z I V Izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama u Bosni i Hercegovini i povratnicima u Federaciju Bosne i Hercegovine

17.1.2020.   JAVNI OGLAS za izbor kandidata za dodjelu specijalizacije - JU Dom zdravlja Vitez

16.1.2020.   NATJEČAJ za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2019./2020. godinu