Objavljeno: 24.8.2018.

Potpisan sporazum o nastavku realizacije projekta „Samoodrživo zbrinjavanje otpada” između četiri općine Središnje Bosne

U prostorijama općine Novi Travnik jučer su načelnici četiri općine, Novi Travnik, Travnik, Vitez i Busovača, uz predstavnike Društva Leipzig – Travnik i stručnjake iz Njemačke, potpisali Okvirni sporazum o realizaciji projekta „Samoodrživo zbrinjavanje otpada” u četiri općine Kantona Središnja Bosna.

Tijekom sastanka posebno je istaknuto da aktivnosti na uspostavi samoodrživog modela zbrinjavanja otpada za ove četiri općine ne dovodi u pitanje postojanje i daljnji rad postojećih komunalnih poduzeća u svakoj općini.

Kako bi aktivnosti iz Okvirnog sporazuma bile što bolje realizirane dogovoreno je potpisivanje Sporazuma o suradnji koji će podržti i njemačko Ministarstvo okoliša (BUHAWK/17).

U izradu Sporazuma o suradnji bit će uključeni pravni stručnjaci iz sve četiri općine, a najkasnije do 05.09.2018 godine.

Po definiranju detalja, Sporazum o suradnji bit će potpisan do 15.09.2018. godine.

Uz načelnike općina sastanku su nazočili i Michael Weichert i Holger Tschense, te Azem Ejubović ispred Društva Leipzig – Travnik.