Objavljeno: 3.9.2018.

Prvi dan škole za 70 prvašića Osnovne škole Vitez

Pjesmom, plesom, veseljem i pokojom suzom danas je počela prva školska godina za 70 prvašića Osnovne škole Vitez (hrvatski plan i program).

 

Priredbu dobrošlice uz učiteljice su pripremili učenici starijih razreda ove škole, a prvašići, roditelji, bake i djedovi sve sudionike priredbe nagradili su velikim pljeskom.

 

Prvašiće i njihove roditelje pozdravio je načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić ističući da je polazak u školu jedne generacije uvijek velika stvar za čitavu zajednicu. Školarci su načelnika Bošnjaka-Matića iznenadili pitanjima da li čita knjige i koja mu je knjiga najdraža, na što je načelnik odgovorio recitiranjem nekoliko rečenica iz Ježeve kućice.

 

Prvačićima, roditeljima i osoblju Osnovne škole Vitez sreću je poželio i predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro uz poruku „svugdje možemo doći, ali iz jednog mjesta smo krenuli, a to je škola.”

 

U ime djelatnika i svih učenika Osnovne škole Vitez prvašiće je pozdravila ravnateljica Osnovne škole Vitez Slavica Šerbetić uz želju da prvašići u osnovnoj školi steknu mnogo prijatelja, steknu mnogo znanja, a najbitnije da postanu vrijedni i dobri ljudi. „U tome svemu najviše će vam pomoći vaše učiteljice koje će se truditi da vam poklone što više znanja i donesu vam što više kreativnosti, sve ono što vam treba za budući život. Sretan vam početak u osnovnoj školi.” poručila je.