Objavljeno: 11.9.2018.

Predstavnici Stolnoteniskog kluba CM Vitez kod načelnika općine Vitez

Predstavnici Stolnoteniskog kluba CM Vitez razgovarali su danas s načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjakom-Matićem i pomoćnicom načelnika Marijom Grabovac.


 

Igor Stjepić, dugogodišnji igrač i trener, zahvalio se na potpori koju Općina Vitez pruža ovom klubu. Istaknuo je da se Stolnoteniski klub CM Vitez natječe već 15 godina, te da imaju zapažene rezultate na državnim i balkanskim natjecanjima.

Stolnoteniski klub CM Vitez ima državnu prvakinju i nositelja medalje u seniorskoj kategoriji.” istaknuo je.

 

Tijekom razgovora su naglasili da sportski klubovi u općini Vitez trebaju informacije o raspodjeli sredstava klubovima, te načinu na koji će se sredstva dodjeljivati sportskim klubovima u budućnosti.

 

Pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac kazala je da je dobro da se sa sportskim klubovima razgovara, ne samo o uspjesima, nego i o planovima, unapređenju i uvjetima rada, a sve to s ciljem da se stvore što bolji uvjeti, prvenstveno za djecu, ali i sve sportske djelatnike.

 

Na sastanku se govorilo i o uvođenju LOT metodologije koja će od 2020. godine biti obvezna za sve općine, kantone, pa i Federaciju BiH. Prema LOT metodologiji gotovo sva sredstva će se sportskim klubovima dodjeljivati na osnovu javnih poziva. Da bi se određeni sportski klub javio na javni poziv morat će priložiti završni račun i napisan projekt na osnovu kojeg klub realizira svoje aktivnosti.


 

Općina Vitez, s obzirom na proračun općine, izdvaja najviše sredstava za sport u odnosu na općine u svom okruženju i izdvajat će i u budućnosti. Unatoč tome mogućnosti općine Vitez su ograničene zato će i kriteriji za raspodjelu sredstava morati biti mjerljivi.” naglasio je načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić, te kazao kako će svi klubovi aktivno sudjelovati u kreiranju obrasca ocjenjivanja klubova, jer mi želimo nagraditi klubove koji rade.