Objavljeno: 12.9.2018.

U Vitezu održan sastanak na temu izgradnje dionice Vitez – Nević polje

U Franšiznom centru u Vitezu jučer je održan sastanak na temu ubrzanja aktivnosti izgradnje dionice Vitez - Nević polje brze ceste Lašva - Travnik - Jajce.

Nakon prezentacije izgleda navedene dionice te nakon što su svi sudionici iznijeli mišljenja, zaključeno je kako je potrebno fokusirati se na izgradnju navedene dionice za koju su već osigurana sredstva te pronaći rješenja za što brži početak njezine izgradnje.

"Zadovoljstvo mi je da sam danas bio sazivač ovog sastanka oko izgradnje dionice Vitez – Nević polje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce. Sredstva smo osigurali u federalnom proračunu u iznosu od 100 milijuna maraka. Zbog određenih problema u procesu samih izdavanja dozvola, promjene prostornog plana koji se javljaju onda kad je više sudionika uključeno, dođemo do nekih problema u komunikaciji čime se blokira realizacija navedenog projekta", istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Ocijenio je kako su danas došli do određenih rješenja te kako će u narednim danima jedno posebno povjerenstvo sagledati sve aspekte koji trebaju biti riješeni kako bi se pronašlo rješenje koje će omogućiti izmjenu prostornog plana Županije Središnja Bosna (ŽSB) u dijelu ove dionice.

"Ne želimo da ova cesta bude izvor nezadovoljstva bilo kome, već izvor zadovoljstva i sreće svih onih koji žive pored brze ceste i svih onih koji će koristiti ovu brzu cestu", istaknuo je Čavara.

Predsjednik Federacije BiH izrazio je očekivanje da će Vlada ŽSB-a i Skupština ŽSB-a u sljedećem tjednu donijeti adekvatne odluke te ih uputiti na Federalno ministarstvo prostornog uređenja kako bi se dobila dozvola za početak raspisivanja natječaja, a samim tim bi se ostvarili uvjeti za početak izgradnje dionice.

Sudionici sastanka bili su, među ostalim, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica predsjednika Vlade Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić, direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić, te načelnici općina i predsjednici općinskih vijeća Kantona Središnja Bosna.