Objavljeno: 18.9.2018.

U Vitezu odigran rukometni turnir Vitez 2018

Protekle je nedjelje u Vitezu odigran rukometni turnir "Vitez 2018". U Gradskoj sportskoj dvorani "Vitez" u organizaciji Rukometne akademije Vitez snage su odmjerili natjecatelji rukometnih klubova u nekoliko kategorija i to juniori, kadetkinje i mlađi kadeti.

Najbolji u konkurenciji mlađih kadeta je bila ekipa ŠR Čelik-Junior iz Zenice, dok su drugoplasirani bili rukometaši RK Nova Bila. Treće mjesto je zauzela ekipa RK Iskre.

U konkurenciji kadetkinja sudjelovale su tri ekipe, a najbolja je bila ekipa ŠR Travnik.

U konkurenciji juniora zlato je osvojio Rukometni klub Iskra iz Bugojna, drugo mjesto domaća Rukometna akademija Vitez, dok je u susretu za treće mjesto slavio RK Kiseljak protiv ŠR Travnik.

Najbolji igrač juniorskog dijela turnira je Amar Rašpić iz Iskre, najbolji golman Rijad Saračević iz ŠR Travnik, a titulu najboljeg strijelca turnira odnio je krilo Rukometne akademije Vitez Petar Čerkez.

"Upravni odbor Akademije se iskreno zahvaljuje svima koji su doprinjeli organizaciji i održavanju turnira, a posebno se moramo zahvaliti našim zlatnim sponzorima kompanijama Klemm Security i Marco Bodenbelage, ali i Ministarstvu kulture, znanosti i sporta SBK/KSB, te ministrici gospođi Katici Čerkez koja je i otvorila turnir, zatim Općini Vitez, Real Commercu, Caffe-u City... Ponajviše se zahvaljujemo našim velikim prijateljima Udruzi za pomoć osobama sa posebnim potrebama "Betanija" iz Viteza koji su prisustvovali otvorenju turnira, te izveli početni udarac nakon otvorenja", istakli su iz Rukometne Akademije Vitez.

Na turniru su sudjelovali klubovi: MRK Sloga Gornji Vakuf -Uskoplje, ŠR Sedmerac Gornji Vakuf-Uskoplje, ŠR Travnik, ŠR Čelik-Junior iz Zenice, RK Iskra iz Bugojna, RK Kiseljak, RK Nova Bila, te domaća RA Vitez.