Objavljeno: 2.10.2018.

Završena adaptacija JU Dječji vrtić Vitez

Obnovljene prostorije i završene radove na zgradi Dječjeg vrtića Vitez danas su obišli veleposlanica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustina Tzvetkova-Karabasheva zajedno s načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjakom-Matićem i ravnateljicom JU Dječji vrtić Vitez Ljiljanom Kovač.

Sporazumom o dodjeli bespovratne financijske pomoći između Veleposlanstva Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Općine Vitez realiziran je projekt Obrazovanje za najmlađe – uređenje vrtića u Vitezu čija je vrijednost 47.080,96 KM.

Rekonstrukcija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, te rekonstrukcija toaleta u Dječjem vrtiću Vitez, započela je krajem 2017. godine. Podsjetimo, riječ je o objektu starom nekoliko desetljeća koji ima četiri dnevna boravka sa tri sanitarna čvora, veliku blagovaonicu i centralnu kuhinju za cijelu ustanovu, te ograđeno dvorište s pješčanicima i spravama za igru. 

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić zahvalio je veleposlanici Tzvetkova-Karabashevoj na svemu što je učinjeno u Bosni i Hercegovini i u općini Vitez. „Nadam se da će primjera pomoći biti i ubuduće, ali ne samo onih materijalnih, koji su uvijek potrebni, već da ćemo se upoznati i surađivati kroz kulturu, obrazovanje. Još jednom hvala onima koji su doprinijeli da uvjeti u Dječjem vrtiću budu bar malo bolji nego što su bili prije, a oni koji su dobili nove uvjete da dobro čuvaju i paze darovano.” kazao je načelnik Bošnjak-Matić.

Kako je pojasnila Ljiljana Kovač, ravnateljica JU Dječji vrtić Vitez, rekonstrukcija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija planirana je odavno.

Imam nadu da ljudi koji žele vidjeti osmjehe na dječjim licima kao i ja spremni su ovako nešto uraditi. Ovaj dječji vrtić dugo godina imao je potrebu za adaptacijom prostora čime smo mogli povećati broj djece koja su uključena u predškolsku ustanovu. Ovo smo uradili zahvaljujući Veleposlanstvu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini i Općini Vitez. Renovirali smo kupatila, dobili smo igralište. Drago mi je da su naša djeca kroz ovaj projekt upoznala bugarsku državu i da su mnogo lijepoga naučili crtajući zastavu Republike Bugarske.” kazala je Kovač.

 

Tijekom adaptacije napravljeni su brojni zahvati, između ostalog u unutrašnjosti toaleta, izmijenjene su sanitarije i vrata, obojeni zidovi, te popravljeni stropovi toaleta.

Veleposlanica Tzvetkova-Karabasheva kazala je kako je Veleposlanstvo Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini uradilo zajednički projekt s Općinom Vitez u okviru zvanične bugarske razvojne pomoći, te istaknula da ovo nije bio jedini projekt, jer Veleposlanstvo pokušava realizirati projekte i s drugim općinama u BiH. „Tijekom ove godine izvodimo 10 sličnih projekata, u narednoj očekujemo još sedam, čime pokušavamo pomoći općinama kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna.” kazala je Tzvetkova-Karabasheva.

Istaknula je da je projekt Dječjeg vrtića Vitez bio izuzetno kvalitetno napisan, pa je Vitez izvan svake sumnje bio među prvima. „Koristim priliku da se zahvalim na svemu što je urađeno i da izrazim spremnost za nastavak suradnje.” poručila je Veleposlanica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini.

Susretu su nazočili i ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Kantona Središnja Bosna Katica Čerkez, te ravnatelji osnovnih i srednjih škola u općini Vitez.

Radovi u Dječjem vrtiću Vitez završeni su u srpnju, tako da je vrtić u novoj pedagoškoj godini potpuno spreman dočekao male polaznike. 

Ostale vijesti

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama

29.5.2019.   USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT ''RASTIMO ZAJEDNO UZ KOŠARKU-ŠKOLOM KOŠARKE ZA ZDRAVO DJETINJSTVO''

24.5.2019.   POZIV NA PRIJAVU U RAD FORUMA

24.5.2019.   INFORMACIJA o implementaciji projekta „IZGRADNJA PUTNE INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKOJ ZONI PC 96-II“

22.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

17.5.2019.   Potpisani ugovori o stipendiranju

17.5.2019.   Javni pozivi Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

17.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

29.5.2019.   JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA

13.5.2019.   J A V N I O G L A S za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez

13.5.2019.   Obavijest za poljoprivredne proizvođače