Objavljeno: 2.10.2018.

Predstavnici Udruženja sportskih ribolovaca Vitez razgovarali s načelnikom

Predstavnici Udruženja sportskih ribolovaca Vitez, Dragan Jonjić i Novak Šarić Nono, razgovarali su danas s načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjakom-Matićem. Razgovaralo se o funkcioniranju i radu ove udruge, te o planiranju i pisanju projekata prema LOT metodologiji prema kojoj će se sredstva svim udrugama dodjeljivati na osnovu javnih poziva.

 

Udruga sportskih ribolovaca među svojim članovima ima državnog prvaka Bosne i Hercegovine do 18 godina. Redovna aktivnost članova udruženja je čišćenje svih potoka koji postoje u općini Vitez.” kazao je Dragan Jonjić predsjednik Udruge.

 

Na sastanku je istaknuto da se članovi ovog udruženja neprestano bore sa zagađivačima, te da problem velikih količina smeća, divljih deponija i uništavanje imovine ove udruge predstavlja stalan i sve veći problem. Za rješavanje ovog problema potreban je angažman eko-policajaca koji će se brinuti o otkrivanju i prijavljivanju onih koji uz rijeke i potoke odlažu smeće i prave deponije.

 

Posebnu zahvalnost članovi udruge su izrazili zbog nedavnog priključenja električne energije na koji se čekalo osam godina.

 

Naglasili su kako je jedan od glavnih ciljeva Udruženja sportskih ribolovaca Vitez samoodrživost udruge koja bi se, zahvaljujući pravilnom planiranju i ulaganju, mogla financirati sama. Korak do samoodrživosti predstavlja i mrijestilište, koje vrijedi preko 60.000 KM, a u kojem trenutno mrijest nabavljaju sve udruge iz Srednjobosanske županije.

 

Ovom je prigodom općinskom načelniku Tomislavu Bošnjaku-Matiću uručena zahvalnica za doprinos razvoju sportskog ribolova, unapređenju i zaštiti ribljeg fonda, te očuvanju okoliša i čistoće ribolovnih voda.
 

Ostale vijesti

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama

29.5.2019.   USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT ''RASTIMO ZAJEDNO UZ KOŠARKU-ŠKOLOM KOŠARKE ZA ZDRAVO DJETINJSTVO''

24.5.2019.   POZIV NA PRIJAVU U RAD FORUMA

24.5.2019.   INFORMACIJA o implementaciji projekta „IZGRADNJA PUTNE INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKOJ ZONI PC 96-II“

22.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

17.5.2019.   Potpisani ugovori o stipendiranju

17.5.2019.   Javni pozivi Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

17.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

29.5.2019.   JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA

13.5.2019.   J A V N I O G L A S za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez

13.5.2019.   Obavijest za poljoprivredne proizvođače