Objavljeno: 5.10.2018.

Komunalno poduzeće Vitkom nabavilo dva kamiona za odvoz otpada

 

Komunalno poduzeće Vitkom Vitez, uz pomoć Općine Vitez i društva za postupanje otpadom Ekopak doo, nabavilo je dva kamiona za odvoz otpada.

 

Ovom je prigodom, u prostorijama poduzeća Vitkom, održan sastanak s direktorom poduzeća Vitkom Vitez Igorom Miličevićem, direktoricom Ekopaka Amelom Hrbat, te načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjakom-Matićem.

 

Direktorica Ekopaka Amelom Hrbat kazala je kako Ekopak surađuje s 15 općina u Federaciji BiH, a općina Vitez je treća općina po smanjenju otpada i njegovog odgovarajućeg zbrinjavanja.

 

U Federaciji BiH do sada nije bilo općine koja je 100% pokrivena kantama za otpad. Vitez je uspio u tome. Poduzeće Ekopak može dati svoj doprinos kada i općina prepozna upravljanje otpadom kao jedan od prioriteta.” naglasila je.

 

Istaknula je da je za uspjeh ovakvih projekata i odgovorno zbrinjavanje otpada izuzetno važna potpora općine kao institucije.

 

Prema planu koji je donesen 2011. godine općina Vitez predvidjela je 70 do 80% pokrivenosti općine kantama za otpad. Do kraja godine ta će brojka iznositi 100%, a izuzetno je važno istaknuti i da svi eko otoci u općini Vitez imaju urbanističku dozvolu. Mjesna zajednica Lupac predstavljala je problem, koji je nedavno uspješno riješen. Svako domaćinstvo u ovoj mjesnoj zajednici dobilo je vlastitu kantu, a naselje je dobilo i vlastiti eko otok.

 

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić kazao je kako je komunalno poduzeće stvar opće društvene zajednice i koristi za tu zajednicu. Zato je cilj općie Vitez da komunalno poduzeće Vitkom svake godine funkcionira bolje i da uvjeti života stanovnika budu bolji.

 

Zahvaljujem se poduzeću Ekopak što je podržalo ovaj projekt. Cilj je da osnažimo poduzeće koje će u budućnosti imati više zaposlenih i veću učinkovitost.” naglasio je načelnik Bošnjak-Matić.

 

U narednom periodu plan poduzeća Vitkom Vitez i Općine Vitez je da svako domaćinstvo ima vlastite kante za sortiranje otpada.