Objavljeno: 5.10.2018.

Komunalno poduzeće Vitkom nabavilo dva kamiona za odvoz otpada

 

Komunalno poduzeće Vitkom Vitez, uz pomoć Općine Vitez i društva za postupanje otpadom Ekopak doo, nabavilo je dva kamiona za odvoz otpada.

 

Ovom je prigodom, u prostorijama poduzeća Vitkom, održan sastanak s direktorom poduzeća Vitkom Vitez Igorom Miličevićem, direktoricom Ekopaka Amelom Hrbat, te načelnikom općine Vitez Tomislavom Bošnjakom-Matićem.

 

Direktorica Ekopaka Amelom Hrbat kazala je kako Ekopak surađuje s 15 općina u Federaciji BiH, a općina Vitez je treća općina po smanjenju otpada i njegovog odgovarajućeg zbrinjavanja.

 

U Federaciji BiH do sada nije bilo općine koja je 100% pokrivena kantama za otpad. Vitez je uspio u tome. Poduzeće Ekopak može dati svoj doprinos kada i općina prepozna upravljanje otpadom kao jedan od prioriteta.” naglasila je.

 

Istaknula je da je za uspjeh ovakvih projekata i odgovorno zbrinjavanje otpada izuzetno važna potpora općine kao institucije.

 

Prema planu koji je donesen 2011. godine općina Vitez predvidjela je 70 do 80% pokrivenosti općine kantama za otpad. Do kraja godine ta će brojka iznositi 100%, a izuzetno je važno istaknuti i da svi eko otoci u općini Vitez imaju urbanističku dozvolu. Mjesna zajednica Lupac predstavljala je problem, koji je nedavno uspješno riješen. Svako domaćinstvo u ovoj mjesnoj zajednici dobilo je vlastitu kantu, a naselje je dobilo i vlastiti eko otok.

 

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić kazao je kako je komunalno poduzeće stvar opće društvene zajednice i koristi za tu zajednicu. Zato je cilj općie Vitez da komunalno poduzeće Vitkom svake godine funkcionira bolje i da uvjeti života stanovnika budu bolji.

 

Zahvaljujem se poduzeću Ekopak što je podržalo ovaj projekt. Cilj je da osnažimo poduzeće koje će u budućnosti imati više zaposlenih i veću učinkovitost.” naglasio je načelnik Bošnjak-Matić.

 

U narednom periodu plan poduzeća Vitkom Vitez i Općine Vitez je da svako domaćinstvo ima vlastite kante za sortiranje otpada.
 

Ostale vijesti

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama

29.5.2019.   USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT ''RASTIMO ZAJEDNO UZ KOŠARKU-ŠKOLOM KOŠARKE ZA ZDRAVO DJETINJSTVO''

24.5.2019.   POZIV NA PRIJAVU U RAD FORUMA

24.5.2019.   INFORMACIJA o implementaciji projekta „IZGRADNJA PUTNE INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKOJ ZONI PC 96-II“

22.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

17.5.2019.   Potpisani ugovori o stipendiranju

17.5.2019.   Javni pozivi Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

17.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

29.5.2019.   JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA

13.5.2019.   J A V N I O G L A S za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez

13.5.2019.   Obavijest za poljoprivredne proizvođače