Objavljeno: 18.10.2018.

Nastavlja se obnova vodovodne mreže u Vitezu

Općina Vitez je, s Fondom za zaštitu okoliša FBiH u sedmom mjesecu 2018. godine zaključila Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekat „Nastavak projekta smanjenja gubitaka u vodovodnim cijevima na području gradskog jezgra općine Vitez“ čija je ukupna vrijednost 97.606,10 KM.

 

Iznos sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša FBiH je do 50.000,00 KM. Izvođač radova u ovom projektu je poduzeće „IGM IUT HASKIĆ“ d.o.o. Vitez, a nadzor nad izvođenjem radova vrši „JKP VITKOM“ d.o.o. Vitez.

 

Cilj projekta vodosnabdijevanja na općini Vitez je dostupnost kvalitetne pitke vode svakom građaninu kroz izradu sistema vodosnabdijevanja s izvorišta Kruščica i Kremenik.

Rekonstrukcijom stare vodovodne mreže u Starom Vitezu, te izmjenom azbestno cementnih cijevi na potezu od crkve sv. Juraja do raskrsnice za Srednju školu Vitez, nastoje se spriječiti štetne posljedice po zdravlje ljudi, uštediti znatne količine vode i spriječiti gubici koji bi zadovoljili potrebe naselja koja trenutno nisu priključena na gradsku vodovodnu mrežu.

 

Razdoblje implementacije projekta je 2018. i 2019. godina.

 

Kontakt osobe za dodatne informacije:

 

Muhamed Rebihić, pomoćnik načelnika, 030 718 213, muhamed.rebihic@opcinavitez.info

Armin Varupa, stručni saradnik za projekte, 030 718 255, armin.varupa@opcinavitez.info

 

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Općine Vitez i ne predstavlja nužno stav Fonda za zaštitu okoliša FBiH.Tekst cijele informacije možete pogledati OVDJE.