Objavljeno: 31.10.2018.

Održan sastanak s predstavnicima poslovnih subjekata iz Počulice i Šljivčice

U sklopu aktivnosti unapređenja suradnje između Općine Vitez i poslovnih subjekata koji posluju na području ove općine, jučer je u prostorijama firme „IGM IUT Haskić“ u Počulici održan radni sastanak s predstavnicima poslovnih subjekata iz Počulice i Šljivčice.

 

Tijekom sastanka se razgovaralo o problemima poslovanja gospodarskih subjekata u Počulici i Šljivčici, te o infrastrukturnim problemima u ovoj poslovnoj zoni.

 

Jedan od glavnih problema Poslovne zone Šljivčica i Počulica su uključenja i isključenja na regionalni put R441 i pristup na magistralni put M5, te dugo čekanje na građevinsku dokumentaciju za proširenje pojedinih objekata. Predstavnici 15 poduzeća koja posluju u ovoj poslovnoj zoni na sastanku su istaknuli i probleme čestih isključenja električne energije iz nepoznatih razloga i visoke novčane kazne za postavljene bilborde gospodarskih subjekata.

 

Tijekom sastanka istaknuta je potreba za boljom suradnjom i komunikacijom između gospodaskih subjekata Poslovne zone Šljivčica i Počulica. Naglašeno je da su ovakvi sastanci potrebni svim zainteresiranim stranama i da postoji potreba za značajnim unapređenjam komunikacije i razmjene informacija, osobito kada se govori o planovima i aktivnostima u Poslovno-stambenoj zoni Šljivčica.

 

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić kazao je da postoji potreba poboljšanja poslovanja gospodarskih subjekata u općini Vitez, te naglasio da Služba za poduzetništvo i lokalni razvoj Općine Vitez nastoji riješiti probleme koji usporavaju poslovanje, rast i razvoj poslovnim subjetima ove poslovne zone.

 

U razgovoru s predstavnicima gospodarskih subjekata ove poslovne zone Načelnik je istaknuo potrebu češćeg obilaska svih poduzeća s ciljem identifikacije problema u poslovanju koje može otkloniti općinska Služba za poduzetništvo i lokalni razvoj sama ili u suradnji s drugim institucijama.

 

Moderator satanka Ismet Trako zahvalio je svim sudionicima sastanka na odzivu i konstruktivnoj raspravi, predstavnicima firme IGM IUT Haskić na ustupljenom prostoru za održavanje sastanka , a predstavnike svih gospodarskih subjekata pozvao na daljnju suradnju sa Službom za poduzetništvo i lokalni razvoj općine Vitez.FOTO: Klix.ba