Objavljeno: 9.11.2018.

Održana prodajna izložba radova štićenika Centra za mentalno zdravlje i članova udruge MOST

Udruženje građana za podršku osobama u duševnoj nevolji MOST organizirala je danas u prostorijama Gradske galerije Vitez prodajnu izložbu.

 

Radovi koji su izloženi rezultat su vrednog kreativnog rada štićenika Centra za mentalno zdravlje, koji su ujedno i članovi udruge MOST.

 

Jednom tjedno korisnici se okupljaju na likovnim radionicama, gde uz profesionalnu podršku imaju potpunu slobodu vizualnog izražavanja i stvaranja. Takav pristup, pored terapijskih elemenata, korisnicima i posetiteljima izložbe otvara jedan sasvim nov i jedinstven prostor za bolju međusobnu komunikaciju i razumevanje.

Predsjednik udruge MOST Edin Hodžić kazao je kako ova udruga kroz radionice održava aktivnosti sa školama u svrhu inkluzije i borbe protiv diskriminacije i stigmatizacije njihovih štićenika, te da vjeruje kako će se ove aktivnosti nastaviti i u budućnosti. Naglasio je da će udruga MOST sudjelovati na manifestaciji Božić u Vitezu, te će svi koji žele pomoći rad ove udruge moći to i učiniti kupnjom radova štićenika udruge Most.

Kupovinom radova na ovoj izložbi, koja je organizirana uz potporu Općine Vitez, doprinosi se nastavku započetih likovnih radionica i projekata udruge MOST.