Objavljeno: 15.11.2018.

Nova prilika za dobijanje bespovratnih sredstava

Mikro, mala i srednja poduzeća i startup-i s područja Bosne i Hercegovine i Švedske po treći put mogu aplicirati za bespovratna sredstva Challenge fonda. Javni poziv je otvoren do 17. decembra/prosinca do 24:00 sata.
 

Fond raspolaže s tri milijuna eura namijenjenih poslovnim subjektima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvitka u BiH.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura. Aplikanti moraju obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta, čija realizacija ne može trajati duže od godinu dana.

Sve pristigle prijave bit će ocijenjene u skladu s tri osnovna kriterija - inovativnost, izvodljivost i održivost poslovne ideje, te društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene isključivo u elektronskoj formi na sajtu www.c2c.ba u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Vodič/Smjernice za aplikante. Ovaj dokument je sastavni dio Aplikacijskog paketa kojeg možete preuzeti OVDJE.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju /Sida /, a provode ga, kroz četiri godine, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća. Partner u projektu je i region Ostergotland, Istočna Švedska.Aplikacijsku formu možete preuzeti ovdje.
 

Formu budžeta možete pruzeti ovdje.

Uputstvo za apliciranje možete preuzeti ovdje.