Objavljeno: 21.11.2018.

U Vitez dolazi Ansambl Lado

U petak 16. Studenoga, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, tradicionalnim je rođendanskim koncertom pod nazivom Antologija II, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO proslavio je svoj 69. rođendan. Na tom koncertu Ansambl LADO ugostio je gradonačelnike i načelnike gradova domaćina u Bosni i Hercegovini koji će u 2019. godini za vrijeme svoje turneje Lado posjetiti u njihovim mjestima.
 

Predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Napredak zajedno s Vladimirom Kurajom, predstavnikom Ansambla Lado i tvrtke Kolo V & S d.o.o., posjetili su općinu Vitez. Ovom je prigodom načelniku općine Tomislavu Bošnjaku-Matiću uručena pozivnica za tradicionalni rođendanski koncert Ansambla Lado u Zagrebu, koji ove godine slavi svoj 69. rođendan. Načelnik Bošnjak-Matić upoznao je goste sa situacijom u općini, a ovom je prigodom dogovoreno da u narednoj, 2019. godini općinu Vitez posjeti Ansambl Lado.

Rođendanski koncert Lada, koji je održan u Zagrebu 16. studenoga, bio je dobar povod da se organizatori koncerta i predstavnici općina bolje upoznaju i odrede termine koncerata. Na sastanku u Zagrebu okupili su se: Tomislav Bošnjak-Matić, načelnik općine Vitez, Mato Zovko, načelnik općine Žepče, Ilija Barišić, načelnik Službe za opću upravu i drštvene djelatnosti općine Žepče, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Edin Jahić, direktor Turističke zajednice Tuzle, Dženan Jusufović, direktor Centra za kulturu Tuzle, Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak – Podružnica Tuzla, Slavica Mijić-Lukač, voditeljica Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Dražen Vikić-Topić, dopredsjednik NKC-a, Goran Štrbac, član Uprave NKC, Vladimir Kuraja, direktor Kolo V & S d.o.o., Ina Kostelac, voditeljica Lada za međunarodne odnose, te Toma Petrović u ime pokrovitelja Skupštine Grada Zagreba i Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak.

Dogovoreno je da će svoju sedamdesetu godišnjicu djelovanja Ansambl Lado u 2019. godini obilježiti velikom turnejom po Bosni i Hercegovini gdje će se predstaviti programom pod nazivom NEKA SJAJI SUNCE SVIMA DI JOŠ NAŠEG RODA IMA – Hrvatska tradicijska kultura izvan matice Domovine.

Program čine folklorni običaji Hrvata: Bosne i Hercegovine, Bunjevačkih Hrvata – Vojvodina, Gradiščanskih Hrvata – Austrija, Moliških Hrvata – Italija, Hrvata Boke Kotorske – Crna Gora, Hrvata okolice Pečuha – Mađarska te ostalih Hrvata u dijaspori.

Autori ovog programa su poznati etnokoreolozi i etnomuzikolozi: dr. Ivan Ivančan, Miroslav Šilić, Stjepan Perko, Vladimir Kuraja, Andrija Ivančan i ostali. Glazbene obrade potpisuju: Marijan Makar i drugi.

Program će biti praizveden svibanj/lipanj 2019. u Zagrebu povodom 70. obljetnice Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak i tvrtka Kolo V&S d.o.o. organiziraju gostovanje u Bosni i Hercegovini gdje je predviđen nastup u šest gradova: Jajce, Bugojno, Vitez, Žepče, Tuzla i Sarajevo od 2. do 8. lipnja 2019. Također je planirano obići gradove i općine u Hercegovini: Mostar, Široki Brijeg, Ljubuški te moguće i gradove: Livno, Kupres, Odžak i Usora.

Pokroviteljstvo ovog projekta preuzeo je gospodin Andrija Mikulić, predsjednik Skupštine Grada Zagreba. 

Ostale vijesti

14.8.2019.   Obavijest o komunalnom otpadu

9.8.2019.   Čestitka povodom Kurban Bajrama

8.8.2019.   Javna rasprava o izdavanju okolišne dozvole za poslovno uslužni objekt – benzinska crpka s pratećim sadržajima vl.«TP- Benz» d.o.o.Vitez

7.8.2019.   Pred-tenderska prezentacija Projekta sistema daljinskog grijanja u općini Vitez po modelu javno-privatnog partnerstva

5.8.2019.   JAVNI OGLAS za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez (Zona obuhvata Regulacioni plan PC-96-2 i Gornji Vitez I i II)

24.7.2019.   ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA PARKETA U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI

11.7.2019.   Zapisnik sa drugog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Zapisnik sa prvog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva u sklopu ReLOaD projekta za Općinu Vitez

10.7.2019.   Poziv za 18. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

3.7.2019.   Rezultati procesa izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Vitez za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Vitezu (ReLOaD)

1.7.2019.   Informacija o završetku projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju u plastenicima“ za 2019 godinu

1.7.2019.   Saopštenje o izvođenju radova na rekonstrukciji raskrsnice na ulazu u Vitez

21.6.2019.   Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u Povjerenstvu za evaluaciju u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom III mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez