Objavljeno: 6.12.2018.

Obilježavanje Dana osoba sa invaliditetom

Udruga za pomoć osobama s teškoćama u razvoju „Betanija“ u nedjelju, 2. 12. 2018. godine u prostorijama HKD „Napredak“ prigodno je obilježila Dan osoba s invaliditetom. Ovo je bila i prilika za obilježavanje druge godišnjice rada i djelovanja udruge čije su brojne aktivnosti realizirane u sklopu Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) i uz potporu Općine Vitez.

Svečanosti su nazočili brojni građani Viteza, predstavnici općinskih, kantonalnih i državnih razina vlasti, članovi brojnih udruga i sportskih klubova, viteški župnik i časne sestre kao i predstavnici medija.

Prezentirani su rad i postignuća u proteklom periodu, ali i najavljeni novi ciljevi i projekti.

Zanimljivim programom na temu međusobnog uvažavanja i razumijevanja, pomaganja i poštivanja drugih učenici Osnovne škole Dubravica i Osnovne škole Vitez uz članove Udruge su dodatno uveličali ovu manifestaciju.

Nakon službenog dijela posjetitelji su mogli pogledati i kupiti neke od kreativnih rukotvorina nastalih na brojnim radionicima udruge. Potom se druženje nastavilo uz domjenak s kolačima, sokovima koje su pripremile članice Udruge i vrijedne sugrađanke.