Objavljeno: 29.4.2016.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE VITEZ

Povodom obilježavanja 28. travnja Dana Općine Vitez, jučer je u prepunoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vitez.
Sjednici su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti SBK, kao i veliki broj gospodarstvenika, predstavnika kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, organizacija, te gosti iz Popovače, grada prijatelja Viteza i Hrvatsko veleposlanstvo u BiH. Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Tomislav Bošnjak Matić koji se u svom govoru zahvalio brojnim zvanicama koje su svojim prisustvom uveličale sjednicu.
Čestitajući prisutnima Dan općine Vitez načelnik Advan Akeljić kazao je kako se radom i trudom i sa domačinskim poslovanjem u protekle tri godine proračun općine jako stabilizirao.
„Treba istači da svo vrijeme stabilizacije budžeta općina nije koristila kreditna zaduženja, a istovremeno je uspijevala da servisira i u infrastrukturu, sport, kulturu,  privredu i druge potrebe iz svoje nadležnosti na vrlo zavidnom nivou“, kazao je načelnik.
Sa čestitkama i lijepim željama prisutnima su se obratili i predsjedatelj Županijske Skupštine Josip Kvasina i  premijer kantona Tahir Lendo, te gradonačelnik grada Popovaće, Josip Mišković.
Načelnik općine Vitez Advan Akeljić i predsjedavajući općinskog vijeća uručili su javna priznanja pojedincima i poduzećima za uspjeh u radu. Poduzeće Export-Import „Eso“ d.o.o Vitez dobilo je plaketu općine Vitez za ukupan doprinos u razvoju unutrašnje i vanjske trgovine. Plaketu općine Vitez dobili su također i Hrvatsko planinarsko društvo „Vitez“,  za postignute rezultate u planinarskim i sveukupnim aktivnostima, te plaketu za postignute izuzetne sportske rezultate dobio je Josip Pandža. Najveće općinsko priznanje, Grb općine Vitez dobio je  gospodin Muharem Grabus za sveukupni društveni i politički doprinos u razvitku općine Vitez. A za počasnog građanina općine Vitez proglašen je Ivan Del Vechio za doprinos u afirmaciji vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda Viteza u zemlji i inostranstvu.
Zabavni dio programa upotpunili su učenici glazbene škole „Jakov Gotovac“, Adnan Mušinović koji se predstavio spletom pjesama na harmonici i Ana Petrović koja se predstavila  Chopenovim djelom „Fantasie Importu“ na klaviru.
U zabavnom dijelu svoj rad je predstavila i Zilka Topoljak dobitnica nagrade za najbolji literarni rad pod nazivom „Za osmijeh djeteta“.

Ostale vijesti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez

28.7.2021.   Obavijest o prestanku snabdijevanja pitkom vodom