Objavljeno: 29.4.2016.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE VITEZ

Povodom obilježavanja 28. travnja Dana Općine Vitez, jučer je u prepunoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vitez.
Sjednici su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti SBK, kao i veliki broj gospodarstvenika, predstavnika kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, organizacija, te gosti iz Popovače, grada prijatelja Viteza i Hrvatsko veleposlanstvo u BiH. Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Tomislav Bošnjak Matić koji se u svom govoru zahvalio brojnim zvanicama koje su svojim prisustvom uveličale sjednicu.
Čestitajući prisutnima Dan općine Vitez načelnik Advan Akeljić kazao je kako se radom i trudom i sa domačinskim poslovanjem u protekle tri godine proračun općine jako stabilizirao.
„Treba istači da svo vrijeme stabilizacije budžeta općina nije koristila kreditna zaduženja, a istovremeno je uspijevala da servisira i u infrastrukturu, sport, kulturu,  privredu i druge potrebe iz svoje nadležnosti na vrlo zavidnom nivou“, kazao je načelnik.
Sa čestitkama i lijepim željama prisutnima su se obratili i predsjedatelj Županijske Skupštine Josip Kvasina i  premijer kantona Tahir Lendo, te gradonačelnik grada Popovaće, Josip Mišković.
Načelnik općine Vitez Advan Akeljić i predsjedavajući općinskog vijeća uručili su javna priznanja pojedincima i poduzećima za uspjeh u radu. Poduzeće Export-Import „Eso“ d.o.o Vitez dobilo je plaketu općine Vitez za ukupan doprinos u razvoju unutrašnje i vanjske trgovine. Plaketu općine Vitez dobili su također i Hrvatsko planinarsko društvo „Vitez“,  za postignute rezultate u planinarskim i sveukupnim aktivnostima, te plaketu za postignute izuzetne sportske rezultate dobio je Josip Pandža. Najveće općinsko priznanje, Grb općine Vitez dobio je  gospodin Muharem Grabus za sveukupni društveni i politički doprinos u razvitku općine Vitez. A za počasnog građanina općine Vitez proglašen je Ivan Del Vechio za doprinos u afirmaciji vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda Viteza u zemlji i inostranstvu.
Zabavni dio programa upotpunili su učenici glazbene škole „Jakov Gotovac“, Adnan Mušinović koji se predstavio spletom pjesama na harmonici i Ana Petrović koja se predstavila  Chopenovim djelom „Fantasie Importu“ na klaviru.
U zabavnom dijelu svoj rad je predstavila i Zilka Topoljak dobitnica nagrade za najbolji literarni rad pod nazivom „Za osmijeh djeteta“.

Ostale vijesti

22.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na Informativnom sastanku - Otvorenom danu i prvoj mentorskoj sesiji koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

17.5.2019.   Potpisani ugovori o stipendiranju

17.5.2019.   Javni pozivi Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije

17.5.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

15.5.2019.   JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA

13.5.2019.   J A V N I O G L A S za prodaju neizgrađenog građevnog zemljišta u vlasništvu općine Vitez

13.5.2019.   Obavijest za poljoprivredne proizvođače

10.5.2019.   Obavijest o mogućim velikim vodama za dane 12.-16.05.2019

9.5.2019.   OBAVIJEST o potpisivanju Ugovora o stipendiranju

10.5.2019.   ODLUKA O KONAČNOJ RANG LISTI OPĆINSKIH STIPENDISTA ZA ŠKOLSKU 2018./2019. GODINU

7.5.2019.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos

6.5.2019.   ODLUKA o izboru kandidata za dodjelu plastenika

30.4.2019.   Zahvala za suradnju na proslavi Dana općine Vitez

30.4.2019.   U organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, pobjednik na 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice – KK „Star“ Fojnica!

30.4.2019.   Poziv organizacijama civilnog društva za javnu raspravu o temama predstojećeg javnog poziva za organizacije civilnog društva koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez