Objavljeno: 29.4.2016.

OBILJEŽEN DAN OPĆINE VITEZ

Povodom obilježavanja 28. travnja Dana Općine Vitez, jučer je u prepunoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vitez.
Sjednici su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti SBK, kao i veliki broj gospodarstvenika, predstavnika kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, organizacija, te gosti iz Popovače, grada prijatelja Viteza i Hrvatsko veleposlanstvo u BiH. Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući Općinskog vijeća Tomislav Bošnjak Matić koji se u svom govoru zahvalio brojnim zvanicama koje su svojim prisustvom uveličale sjednicu.
Čestitajući prisutnima Dan općine Vitez načelnik Advan Akeljić kazao je kako se radom i trudom i sa domačinskim poslovanjem u protekle tri godine proračun općine jako stabilizirao.
„Treba istači da svo vrijeme stabilizacije budžeta općina nije koristila kreditna zaduženja, a istovremeno je uspijevala da servisira i u infrastrukturu, sport, kulturu,  privredu i druge potrebe iz svoje nadležnosti na vrlo zavidnom nivou“, kazao je načelnik.
Sa čestitkama i lijepim željama prisutnima su se obratili i predsjedatelj Županijske Skupštine Josip Kvasina i  premijer kantona Tahir Lendo, te gradonačelnik grada Popovaće, Josip Mišković.
Načelnik općine Vitez Advan Akeljić i predsjedavajući općinskog vijeća uručili su javna priznanja pojedincima i poduzećima za uspjeh u radu. Poduzeće Export-Import „Eso“ d.o.o Vitez dobilo je plaketu općine Vitez za ukupan doprinos u razvoju unutrašnje i vanjske trgovine. Plaketu općine Vitez dobili su također i Hrvatsko planinarsko društvo „Vitez“,  za postignute rezultate u planinarskim i sveukupnim aktivnostima, te plaketu za postignute izuzetne sportske rezultate dobio je Josip Pandža. Najveće općinsko priznanje, Grb općine Vitez dobio je  gospodin Muharem Grabus za sveukupni društveni i politički doprinos u razvitku općine Vitez. A za počasnog građanina općine Vitez proglašen je Ivan Del Vechio za doprinos u afirmaciji vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda Viteza u zemlji i inostranstvu.
Zabavni dio programa upotpunili su učenici glazbene škole „Jakov Gotovac“, Adnan Mušinović koji se predstavio spletom pjesama na harmonici i Ana Petrović koja se predstavila  Chopenovim djelom „Fantasie Importu“ na klaviru.
U zabavnom dijelu svoj rad je predstavila i Zilka Topoljak dobitnica nagrade za najbolji literarni rad pod nazivom „Za osmijeh djeteta“.

Ostale vijesti

11.7.2019.   Zapisnik sa drugog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Zapisnik sa prvog sastanka Foruma za građanske inicijative u Vitezu

11.7.2019.   Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva u sklopu ReLOaD projekta za Općinu Vitez

10.7.2019.   Poziv za 18. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

3.7.2019.   Rezultati procesa izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Vitez za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Vitezu (ReLOaD)

1.7.2019.   Informacija o završetku projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba kroz proizvodnju u plastenicima“ za 2019 godinu

1.7.2019.   Saopštenje o izvođenju radova na rekonstrukciji raskrsnice na ulazu u Vitez

21.6.2019.   Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u Povjerenstvu za evaluaciju u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom III mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

21.6.2019.   Izvještaj o održanom II mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

10.6.2019.   Izvještaj o održanom mentorskom sastanku u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Vitez

7.6.2019.   Obavijest o rezultatima Javnog poziva koji je općina Vitez raspisala za NVO sektor u 2019.g.

7.6.2019.   POZIV za 17. sjednicu Općinskog vijeća Vitez

7.6.2019.   JAVNI POZIV za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža

3.6.2019.   Čestitka povodom Bajrama