Objavljeno: 30.4.2019.

U organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, pobjednik na 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice – KK „Star“ Fojnica!

Na 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice, u organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, a povodom obilježavanja Dana općine Vitez, najviše su pokazale djevojčice iz KK „Star“ Fojnica.
Turnir su ove godine igrale djevojčice rođene 2006. i mlađe.
U prvoj polufinalnoj utakmici pobjedu je ostvarila ekipa domaćina protiv vršnjakinja iz KK „Bersellum“ Turbe rezultatom 18-12. Već u drugoj utakmici, ekipa KK „Star“ Fojnica, pobjedom od 50-15 protiv ekipe KK „Promo“ Donji Vakuf, pokazala se kao glavni kandidat za osvajanje ovogodišnjeg turnira.
 
Nakon polufinalnih utakmica, uslijedilo je svečano otvaranje turnira u kojima je domaćin turnira poželio odličnu košarku svim sudionicama i zahvalio na dolasku i sudjelovanju na već tradicionalnom 4. GBT košarkaškom kupu za djevojčice!
 
Dok su ekipe odmarale i pripremale se za utakmice za poredak, održano je natjecanje u šutiranju slobodnih bacanja i natjecanje „SKILLS CHALLANGE“.
Najbolja u šutiranju slobodnih bacanja bila je Amina Islamović (KK „Bersellum“ Turbe). U natjecanju „SKILLS CHALLANGE“ u četiri novo formirane ekipe bile su raspoređene po četiri djevojčice iz svake ekipe koje su sudjelovale na turniru. Ekipa u sastavu Leila Deljković (KK „Bersellum“ Turbe), Amila Kozić (KK „Star“ Fojnica), Lamija Šutković (KK „Promo“ Donji Vakuf) i Iva Ramljak (Škola košarke „Prvi koš“ Vitez) najbrže je prihvatila pravila nove igre, te uvjerljivo osvojila prvo mjesto, za što su nagrađane diplomama i prigodnim poklonima naših sponzora.
 
 
Nakon zaslužene pauze u utakmici za treće mjesto, u susretu poraženih ekipa iz polufinala, ekipa KK „Promo“ Donji Vakuf osigurala je pobjedu rezultatom 27-12 nad ekipom KK „Bersellum“ Turbe.
 
U finalu, ekipa KK „Star“ Fojnica je pokazala zašto je ove sezone bez i jednog poraza u ovom uzrastu u Ligi mladih SBK/KSB, iako su domaće igračice odigrale puno bolju utakmicu nego i polufinalnu, ali više od poraza 20-42 nisu mogle.
 
 
Na kraju turnira, nagrade i plakete za najuspješnije ekipe i sudionice uručili su načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić, kao i trener iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez Marko Matijanić, a diplome i poklone pobjednicama natjecanja „SKILLS CHALLANGE“ uručila je članica Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, vrijedna Teodora Gudelj.
Fair play ekipa turnira je ekipa KK „Bersellum“ Turbe.
Najbolji strijelac turnira, a ujedno i MVP turnira je Emina Mušinbegović iz KK „Star“ Fojnica.
 
„Čast nam je što smo i ove godine dobili povjerenje da naš turnir, koji je već tradicionalan, bude jedan od događaja u sklopu proslave Dana općine Vitez. Zahvaljujemo kolegama iz Turbeta, Fojnice i Donjeg Vakufa, što su svojim dolaskom uveličali naš turnir. Najboljima čestitke! Vidjeli smo da ženska košarka u SBK/KSB ne treba brinuti za svoju budućnost, ali također uvidjeli da je još puno napornih treninga pred nama.“ naglasio je Marko Matijanić, trener u Školi košarke „Prvi koš“ Vitez.
 
Ovom prilikom moramo zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji 4. GBT košarkaškog kupa za djevojčice: „GBT Grafo Balkan – sportska oprema“ Banja Luka, Općina Vitez, pekarna „La Punt“ Vitez, Frizerland d.o.o. Vitez, STR „Velo“ Stara Bila i FIS d.o.o. Vitez. Od srca svima hvala na pomoći!“ zaključili su iz Škole košarke „Prvi koš“ Vitez.

Ostale vijesti

23.9.2021.   Poziv na javnu raspravu - izdavanje prethodne vodne suglasnosti

17.9.2021.   VIVA FILM FESTIVAL OD 22.09 - 26.09.2021

17.9.2021.   J A V N I P O Z I V za učešće u javnoj raspravi za dodjelu koncesije za izvorište vode za piće “Sedra” u naselju Lupac

16.9.2021.   Promocija druge faze projekta“Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i novoodabranih partnerskih jedinica lokalne samouprave

14.9.2021.   Obavijest o održavanju prezentacije trase brze ceste kroz PC-96 Vitez

11.9.2021.   JKP «VITKOM» d.o.o. Vitez raspisuje JAVNI OGLAS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme

6.9.2021.   Čestitka za početak nove školske godine

2.9.2021.   J A V N I O G L A S za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme

31.8.2021.   Načelnik općine Jakšić iz Republike Hrvatske sa suradnicima posjetio Općinskog načelnika

30.8.2021.   ŠAHOVSKI KLUB VITEZ 2013 POBJEDNIK PRVENSTVA ŠAHOVSKOG SAVEZA HERCEG BOSNE

23.8.2021.   IZMJENA I PRODUŽENJE TRAJANJA JAVNOG POZIVA ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021.GODINU

11.8.2021.   INFORMACIJA o sufinansiranju i implementaciji projekta rekonstrukcije gradske kanalizacione mreže (urbani dio grada)

18.8.2021.   JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE ZAHTJEVA ZA ODOBRAVANJE SREDSTAVA ZA POTICAJ PRIVREDI OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

4.8.2021.   JAVNI POZIV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA POTICAJ U POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI NA PODRUČJU OPĆINE VITEZ ZA 2021. GODINU

29.7.2021.   Uručene plakete i priznanja Općine Vitez