Objavljeno: 17.5.2019.

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vitez

Projekat „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) u suradnji sa Općinom Vitez objavljuje poziv za organizacije civilnog društva za učestvovanje na trodnevnom treningu: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”.
 
Trening se realizira kao podrška procesu provođenja javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata za financiranje koji su objavili Općina Vitez i ReLOaD projekat 15. maja/svibnja 2019. godine, a koji će biti otvoren do 26. juna/lipnja2019. godine. Tekst javnog poziva će biti dostupan na web stranici Općine Vitez, www.opcinavitez.infoi na
www.ba.undp.org.
 
Cilj treninga je pružiti predstavnicima organizacija civilnog društva dodatna znanja o upravljanju projektnim ciklusom kako bi se mogli sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima prijaviti na gore navedeni javni poziv ali i na pozive drugih, domaćih i međunarodnih donatora.
 
Trodnevni trening će se održati 23.-25.maja/svibnja 2019. godine u sali Općinskog vijeća sa početkom u 10,00 sati.
 
S obzirom da je broj učesnika na treningu ograničen u slučaju većeg interesa za trening, iz jedne organizacije će na treningu moći učestvovati najviše jedan predstavnik.
 
Krajnji rok za prijavu na trening je 22.maja/svibnja 2019. do 12,00 sati, na email adresu: katica.radman@opcinavitez.info, uz naznaku: Za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom”.
 
Prijavljene organizacije civilnog društva će biti kontaktirane 22. maja/svibnja 2019. godine nakon 14,00 sati kada će im se dostaviti i dnevni red treninga.
 
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).