Objavljeno: 22.8.2019.

POZIV ZA MEDIJE – ŠKOLA ZA TRUDNICE OPĆINE VITEZ

Poštovani predstavnici medija,
Čast nam je pozvati vas da svojim prisustvom uveličate održavanje prve škole za trudnice Općine Vitez koja se održava u Domu zdravlja Vitez sutra, petak 23.08.2019. u periodu do 9:00 do 10:30. Projekat realizira Udruženje „Baby Steps“ u saradnji sa Domom zdravlja Vitez, a finansiran je od strane Općine Vitez.
Brojne studije dokazuju da je prenatalna edukacija jedan od sastavnih dijelova adekvatne pripreme za dobro porođajno iskustvo. Neki od benefita su: manja stopa intervencija i veće stope spontanog vaginalnog poroda, manja stopa preeklampsije, prijevremeno rođene djece i fetalnog distresa, trend ka nižim stopama perinatalne smrtnosti, manja stopa carskog reza, indukcije, prihvatanja elektivne indukcije i manje stope epiziotomije.
Ovim projektom cilj nam je da odgovorimo na potrebe trudnica i njihovih porodica. Dobro pripremljena i educirana porodilja zajedno sa svojim partnerom kao njenom podrškom, omogućava sebi optimalniji porod i psihološko zadovoljstvo porodom, što se očituje kasnije i kroz optimalniji postporođajni period.
Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i svojim prisustvom podržati ovaj društvenoodgovorni projekat.
Za više informacija, kontakt osoba je Amira Ćerimagić, voditeljica programa Trudnoća i porod Udruženja „BABY STEPS“ (061/749-582).