Objavljeno: 3.9.2019.

Fantastičan rezultat ŠK "Vitez 2013"

U organizaciji  Šahovskog saveza  Herceg-Bosne, a pod pokroviteljstvom predsjednika  Hrvatskog  narodnog  sabora i HDZ BiH dr. Dragana  Čovića u hotelu Zenit u Neumu od 24.do 28. kolovoza 2019.godine odigrana je Prva liga ŠSHB za 2019.godinu.
Bariša Čolak , zamjenik predsjedatelja Kluba hrvatskog naroda i izaslanik predsjednika  Čovića svećano je otvorio ovo 25. natjecanje Prve šahovske lige Herceg-Bosne.
Predsjednik  ŠSHB i dopredsjednik  Šahovske unije Bosne  i Hercegovine Željko  Bogut svima je zaželio dobar uspjeh te je pozdravio  nazočne goste šahovske  ekipe i igrače.
Sudjelovalo je 11 klubova
1. SK   "Domaljevac"  Domaljevac
2. SK  "Rama" Prozor
3. SK   "Široki Brijeg" Široki Brijeg
4. SK  "Čapljina"  Čapljina
5. SK   "Vitez 2013" Vitez
Peto mjesto ŠK Vitez 2013 smatra se fantastičnim  rezultatom jer je najuspješnija ekipa u SBK/KSB te je time dokazala da je pored najboljih rezultata  u konkurenciji  kadeta, kadetkinja, juniora i juniorki je jedan od najuspješnijih  klubova i u seniorskoj konkurenciji.
Treba  istaći  da je zadnje kolo nas klub imao šanse biti u samom  vrhu tabele međutim  igrao je protiv favorita ŠK Rama koja je bila glavni konkurent za prvo mjesto. Meč je završen rezultatom 4:4 što nije odgovaralo ni jednoj ekipi. Time je ŠK Rama zauzela drugo mjesto  a ŠK Vitez 2013 peto mjesto te je ovaj meč odlučio o pobjedniku ovog natjecanja.
6.  SK  "Busovača" Busovača
7.  SK  "Kiseljak" Kiseljak 
8.  SK   "Jajce" Jajce
9.  HSK  "Tomislav" Tomislavgrad
10. SK  "Vitez" Vitez
11. SK  "Drvar" Drvar
Nadamo se da će ovaj uspjeh utjecati direktno na finansiranje kluba i da bi iduće godine uz jos ozbiljniji  rad mogli konkurirati  za sami vrh.


Izvor: ŠK Vitez 2013