Objavljeno: 25.9.2019.

Udruga „Volim Vitez“ izgradila i otvorila dječje igralište u Vitezu

Svečano, veselo i razigrano- na taj način je u Vitezu u Novom Naselju Kamenjače, na do jučer zapuštenoj lokaciji uz cestu koja vodi od naselja prema župnoj crkvi otvoreno igralište za djecu i mlade, ali i mjesto za odmor rekreativaca i druženje roditelja.
 
Udruga „Volim Vitez“ pokrenula je projekt uređenja spomenute površine te je u prošlim tjednima prostor očišćen, otpadni materijal prevezen na adekvatnu lokaciju te je gotovo 100 metara četvornih uređeno postavljanjem betonske galanterije, dječjeg mobilijara, koša za smeće i dva solarna led reflektora.
 
U nedjelju, u poslijepodnevnim satima igralište je i simbolično otvoreno dječjim igrama, a okupio se veliki broj djece i roditelja koji nisu skrivali zadovoljstvo. „U našem naselju, koje je novo i izgrađeno u proteklih dvadesetak godina nedostajao je ovaj sadržaj te će zasigurno kvaliteta života naših najmlađih biti bolja“, kazao je za medije stanovnik naselja i sudionik projekta Dejan Vučenović.
 
Igralište su otvorili predstavnici Udruge Volim Vitez, Stjepan Alilović, Jakov Križanović, Nikola Šarić i projektant dječjeg igrališta dia. Nataša Križanović, te Mario Brkan. Iz Udruge Volim Vitez poručili su kako se zahvaljuju partnerima realizacije projekta i to Općini Vitez, Ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica F BiH i JKP „Vitkom“.