Objavljeno: 3.10.2019.

U Vitezu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U povodu 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za stare i nemoćne osobe „Eden“ u Vitezu održana je prigodna kulturno- zabavna priredba za korisnike ovoga doma u kojoj su sudjelovali, članovi Udruge „Volim Vitez“, HKD „Napredak“ Vitez i OO Mladeži HDZ BiH.
 
Prigodom posjeta Domu „Eden“ nazočne je u ime organizatora pozdravila zastupnica u Saboru ŽSB i dopredsjednica OO M HDZ BiH Vitez Dajana Maros koja se zahvalila na domaćinstvu i svima poželjela puno zdravlja i radosti te istaknula nadu kako je ovom manifestacijom korisnicima Doma dodatno uljepšana svakodnevica. „Briga za osobe treće životne dobi na načelima međugeneracisjke solidarnosti je jedan od stupova na kojima smatram da trebamo graditi naše društvo te smo upravo zbog toga danas posebnu pozornost posvetili osobama koje 1. listopada obilježvaju svoj dan. Bogata životna iskustva i znanja osoba treće životne predstavljaju veliki bazen novih spoznaja za nas mlade“, kazala je prigodom posjete zastupnica Maros.
 
Tijekom posjeta korisnici Doma darivani su prigodnim i zanimljivim porukama koje su za ovu prigodu izrađene te slasticama, a članovi tamburaške sekcije HKD „Napredak“ iz Viteza, pod vodstvom Darije Topić izveli su prigodan glazbeni program čime je dodatno upotpunjena lijepa večer i program.
 
Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, a od 1991. godine obilježava se svakoga 1. listopada.
 
 
 
 

 Služba za društvene djelatnosti