Objavljeno: 12.5.2016.

Direktori osnovnih škola iz Istambula kod načelnika


Načelnik općine Vitez primio je u posjetu direktorice osnovnih škola iz istambulske općine Büyükçekmece,  a sastanku su prisustvovali i direktori naše dvije osnovne škole.
Delegacija iz Istambula bila je i u posjeti osnovnim školama u Vitezu sa kojima će raditi na unapređenju saradnje u sektoru obrazovanja i nauke.
Treba napometnuti da su direktori Osnovne škole „Vitez“ i direktor Osnovne škole „Dubravica-Preočica“ već ranije potpisali Protokol o bratimljenju naših i istambulskih škola. Tim protokolom razvijat će se veze na polju obrazovanja i kulture između škola, a kroz taj projekat bratimljenja koji će se implementirati tokom četiri školske godine, škole će raditi na zajedničkim projektima i napređenju obrazovnog sistema.
Načelnik se zahvalio direktoricama na posjeti organu uprave općine Vitez i upoznao ih sa svim dešavanjima na području općine, kako školstva tako i privrede, ekonomije,komunalne infrastrukture i dr. „Iskreno se nadam da će ovo biti početak za saradnju kada su u pitanju ove dvije lokalne zajednice, općina Vitez i općina Büyükçekmece. Smatram da je ova platforma veoma dobra pretpostavka za mnoge buduće projekte.“

„Nama je zaista velika čast i zadovoljstvo danas posjetiti Vitez, posebno općinu, te razgovarati sa načelnikom. Želimo da se posebno zahvalimo direktoru, gospodinu Salihu Zlotrgu, koji je uradio sve da nas ovako lijepo dočeka. Mi smo zaista oduševljeni vašim gradom, i sviđa nam se ovdje. Trudit ćemo se da preko naših mogućnosti uradimo sve, jer smo ponosni što se u bosanskim školama izučava naš jezik. Iskreno ćemo nastojati da svaki vid odgojno-obrazovnog procesa podržimo na najbolji mogući način. Mislimo da će ovaj projekat nastaviti i dalje da se realizira i da će idući korak biti da vaši učenici dođu u posjetu kod nas u Istambul“, kazale su direktorice.

 
Kabinet načelnika
( M.H )